dinsdag 21 mei 2019

K Kunst & cultuur

Middagconcert pianist Kiyotaka IZUMI

Wassenaar - Zondag 12 november om 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur) verzorgt de pianist Kiyotaka IZUMI een pianorecital tijdens een middagconcert in Florence woonzorgcentrum Adegeest, Bachlaan 21, 2252NB, Voorschoten. Hij zal werken van Tchaikovsky, Chopin en Durlet spelen. Het concert valt binnen de reeks ‘Geef Adegeest vleugels’ en is voor iedereen toegankelijk. De toegangsprijs bedraagt 10 euro.

Kiyotaka IZUMI werd geboren in Tokyo, Japan. In 1995 studeert hij af aan “The Music High-school attached to the Faculty of Music, Tokyo National University of Fine Arts and Music”. In 1997 vertrekt hij naar België en studeert aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen onder leiding van Levente Kende en Heidi Hendrickx.

In 2002 behaalde Kiyotaka zijn diploma “Meester in de Muziek” aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen waar hij de “Grootste onderscheiding” ontving voor piano. Nadien studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Boyan Vodenitcharov. Na zijn diploma “Specialisatie Instrument - Kamermuziek” aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in 2005, behaalde hij in 2008 het diploma “Postgraduaat Concertsolist” en "Postgraduaat Kamermuziek" aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen met de “Grootste onderscheiding”. Hij volgde masterclasses bij Murray Perahia, Jan Wijn, Hans Leygraf en Jozef De Beenhouwer en privé-lessen bij Conrad Hansen in Hamburg, Duitsland..

Kiyotaka werd laureaat van verschillende internationale wedstrijden zoals “Machida Piano Wedstrijd”, “Benelux Jonge Virtuozen Wedstrijd”, “Internationale EPTA-wedstrijd voor pianoduo” (kreeg er ook de “Prijs Sabam“), de “Internationale Emmanuel Durlet Wedstrijd voor Piano” (alsook de “Prijs voor de beste vertolking van het werk van Emmanuel Durlet”), “Internationale Maria Yudina Wedstrijd voor Pianoduo” in Sint-Petersburg/Rusland, “Internationale Muziek wedstrijd - Un Ricetto in Musica voor Pianoduo” in Candelo/Italië, “Internationale Pianowedstrijd Vila de Capdepera” in Mallorca/Spanje (Prijs voor de beste vertolking van het werk van een componist van de Balearen), "TV Music Award" in Parijs/Frankrijk, "Concours Musical de France" in Parijs/Frankrijk . Kiyotaka gaf gastoptredens tijdens de “International Chopin Festival” in Gent, galaconcert voor de Koning Boudewijnstichting in aanwezigheid van Prins Filip en Prinses Mathilde. Hij concerteerde als solist met diverse orkesten o.a. het Nationaal Orkest van België, het Volgograd Academisch Symfonisch Orkest, het Hermes Ensemble, het Concert Festival Orchestre, Symfonieorkest De Lier en het Symfonisch Orkest van het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen.

Kiyotaka geeft concerten op vooraanstaande podia in België zoals Bozar in Brussel, De Singel in Antwerpen , De Bijloke in Gent en het Concertgebouw in Brugge. In het buitenland treedt hij o.a in Nederland, Luxemburg, Duitsland, Italië, Engeland, Spanje, Zwitserland, Rusland , Thailand en Japan. Kiyotaka heeft inmiddels 8 CD's op zijn naam met muziek van Chopin, Schumann, Grieg, Durlet, Raick en Kennis. Zijn CD opnames en “live concerten” worden regelmatig op Radio in België, Duitsland en Japan uitgezonden. Naast zijn solo en kamermuziek activiteiten werkt Kiyotaka ook in combinatie met andere kunstvormen en kunstenaars zoals acteur Dimitri Leue, beeldend kunstenaar Koen Brucke en journalist Marc Van de Looverbosch.
Kiyotaka is sinds 2008 verbonden aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen als pianist-begeleider. Hij is ook leraar piano aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Borgerhout en Willebroek. Hij geeft ook masterclasses in Rusland, Japan en Thailand.

Advertorial

Monuta 500px

Bijzonder afscheid regelen?

Het voorbereiden van een uitvaart is een emotioneel traject. In een relatief korte tijd moet er veel geregeld worden. Een periode waarin eigenlijk tijd en aandacht voor het verlies centraal moet staan. Bij Monuta proberen we het traject zo prettig en waardig mogelijk te laten verlopen. Met onze jarenlange ervaring helpen wij u graag in deze moeilijke periode. We nemen u de zorg uit handen, zodat u rustig afscheid kunt nemen. Lees meer.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief