donderdag 21 februari 2019

A Algemeen

Starlight (1/4)

Wassenaar - Op zondag 24 december a.s. staat er een geweldige kerstdienst gepland in de Evangeliegemeente Wassenaar, met als thema Starlight. De komende vier weken wordt er elke week een interview gehouden met een lid van de Evangeliegemeente Wassenaar in het teken van kerst. Het eerste interview wordt gehouden met Louis van Uffelen.

Even voorstellen...
Ik ben Louis, 61 jaar oud, geboren en getogen in Wassenaar. Ik ben getrouwd en samen hebben we twee dochters. Binnen het normale werkzame leven ben ik projectmanager.

Wat betekent kerst voor jou?
Het is voor mij in ieder geval niet het commerciele feest wat er van is gemaakt, met allerlei lichtjes, lampjes en kerstcadeaus. Het is voor mij het vieren van de geboorte van mijn Verlosser, van Jezus. Verlosser betekent voor mij dat Jezus Christus naar de aarde is gekomen, om ons te vergeven van datgene met wat wij fout doen of hebben gedaan en daarmee de weg te zijn naar God de Vader. Iedereen begaat misstappen zoals liegen, stelen of doet nog ergere dingen. Heilig zijn we niet en Jezus is de Persoon die ons daarin tegemoet komt, ons vergeeft, ons helpt en ons steunt. Ik moet dan altijd aan het verhaal denken in de Bijbel over de overspelige vrouw en iedereen stond klaar om haar te stenigen. Jezus trekt een streep in het zand en zegt tegen de mensen die met stenen klaar staan ‘wie zonder zonde is, werpt de eerste steen’. En iedereen haakte af en Jezus redt daarmee het leven van deze vrouw. Of het verhaal waarin een rijke man aan Jezus vraagt ‘Heer, ik leef goed, wat moet ik nog meer doen?’ en Jezus zegt dan tegen hem ‘verkoop alles, geef aan de armen en volg Mij’. En dat spreekt voor mij uit dat hier een heel bijzonder Persoon op aarde heeft geleefd. Jezus is gezonden, gestorven voor mijn zonden, terug naar de Hemel gegaan en Hij zal weer terugkomen op deze aarde.

Waar moet je aan denken bij het thema ‘Starlight’?
Mijn eerste gedachte is sterrenlicht. In Nederland hebben we zoveel licht dat we de sterren niet meer goed zien. Ik kom regelmatig in Duitsland of Oostenrijk en als je daar ’s avonds laat of ’s nachst buiten loopt dan is het een grote sterrenhemel. Daar schittert het Godspracht. En terugvertaald naar de gemeente betekent dat voor mij dat we lichten zijn voor elkaar, dat we elkaar mogen helpen en ondersteunen, met al onze gebreken en ieders talenten. Dat we samen het Licht mogen vieren.

Wat wil je de lezer meegeven?
Pak een keer de Bijbel en lees eens iets uit het Nieuwe Testament. God is groter en liefdevoller dan je denkt en Jezus is de enige Waarheid.

Volgende week een interview met.... Annefleur van Heuvelen