zaterdag 16 februari 2019

S Sport

WZK Tri-Team loopt de Duinrellcross

Wassenaar - Zondagochtend 10 december: WZK Tri-team doet mee aan de Duinrellcross. Deze cross is namelijk één van de wedstrijden die meetellen voor het clubkampioenschap. Er kan gekozen worden voor de korte cross van 5 km (2 ronden) of de lange cross van 8,5 km (3 ronden). Daarnaast is het ook onderdeel van de eerste training van de marathongroep. Ongeveer 15 leden gaan zich gezamenlijk voorbereiden op een marathon in het najaar onder begeleiding van trainers Tineke de Groot en Pieter den Edel. Sommigen zijn ervaren en lopen in het voorjaar al de marathon van Rotterdam; voor anderen wordt het de eerste marathon.

De marathongroep verzamelt op het marktterrein om 5 km in te lopen en dan de Duinrellcross te lopen. Onder leiding van trainster Tineke lopen we eerst naar de start om in te schrijven. Dat is vlot geregeld en over de verharde paden van Duinrell vervolgen we de 5 km inlopen. Bij de start sluiten andere WZK Tri-team leden aan die ook de korte cross van twee ronden lopen.On dertussen gaat de lichte regen over in natte sneeuw, maar die blijft geleidelijk steeds meer liggen. De meeste WZK Tri-teamleden hebben ervaring met trailrunning en hebben trailschoenen. Die komen in deze omstandigheden goed van pas, geen geglibber voor ons!
De cross gaat van start, we gaan gelijk stevig omhoog naar de uitkijktoren van Duinrell. Het rondje dat we 2x moeten lopen is duidelijk afgezet met rood-witte linten. Het is mooi met de sneeuw door het bos over de kleine paadjes. De omstandigheden zijn pittig door de hoogteverschillen, wisselende ondergrond, zand en wortels, takken in je gezicht. Iedereen loopt goed, de meesten in een stevig maar verstandig tempo. In deze omstandigheden staan overeind blijven en genieten toch voorop. De eerste lopers van de lange cross vertrekken om 12.30 uur en gaan hun 3 ronden van in totaal een dikke 8 km een pittige uitdaging tegemoet aangezien het steeds harder gaat sneeuwen. Wie had er bedacht dat dit leuk was? Ach, aan de finish is alles snel vergeten en onthouden we alleen het prachtige wit besneeuwde bos, een voorproefje op misschien wel een heuse witte kerst!