donderdag 04 juni 2020

E Events

Starlight (4/4)

Wassenaar - Aanstaande zondag 24 december staat er een geweldige kerstdienst gepland in de Evangeliegemeente Wassenaar, met als thema Starlight. De afgelopen drie weken zijn er interviews gehouden met onze leden. Het vierde en laatste interview wordt gehouden met Willem Tukker.

Even voorstellen...
Ik ben Willem, 36 jaar en ik ben geboren en getogen in Wassenaar. Ik ben getrouwd met Alinda en samen hebben we twee dochters van 7 en 4 jaar. Ik kom al heel wat jaren in de Evangeliegemeente Wassenaar en ik ben daar op verschillende vlakken ook actief.

Wat betekent kerst voor jou?
Voor mij betekent kerst het vieren van de verjaardag van Jezus. Dat Hij naar de aarde gekomen is en dat Hij als mens heeft geleefd. Ook is het voor mij een feest om vooruit te kijken, want in de Bijbel staat dat Jezus nog een keer terug zal komen. Ik geloof dat ons aardse leven een reis is naar de Eeuwigheid, waar we voor altijd bij Jezus zullen zijn. Kerst is voor mij ook een tijd van de gezelligheid en de lichtjes en ik kijk er erg naar uit om dan samen te zijn met mijn gezin en mijn familie.

Tijdens de kerstdienst ga jij spreken over het thema ‘Starlight’. Kun je al een tipje van de sluier van de preek oplichten?
Ik wil het gaan hebben over dat we onze blik gericht moeten houden op Jezus. Het eerste interview van Louis heeft me getriggerd toen hij sprak over sterrenlicht. Louis gaf aan dat we hier in Nederland eigenlijk nog zo weinig zien van het sterrenlicht, omdat er zoveel licht om ons heen is. Dat heet ook wel ‘lichtvervuiling’. Onze blik op Jezus kan ook vervuild raken, doordat er zoveel ‘vervuiling’ om ons heen is. En zoals je het sterrenlicht in de lucht kan zien op een donkere plek, met weinig vervuiling, zo kun je dat ook door vertalen naar ons geestelijk leven. Om volledig zicht te hebben op Jezus, moeten we op zoek gaan naar de plek met weinig ‘lichtvervuiling’. Zondag meer hierover...

Wat wil je de lezer meegeven?
Het is fijn om met kerst bij elkaar te zijn en dat is ook belangrijk, maar kerst betekent meer. Iedereen heeft van binnen een verlangen naar meer en ik hoop dat de lezer op zoek gaat en met kerst een kerk bezoekt om Jezus te ontmoeten.

Alle interviews zijn ook te lezen op www.egwassenaar.nl

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief