Skip to content

Dunea ‘Kraanwaterkaraffen Estafette’ van start in Wassenaar

19 december 20173 minute read

Wassenaar – Met deze estafette wil Dunea horecaondernemers stimuleren om ook kraanwater aan klanten te schenken. Daarvoor stelt het drinkwaterbedrijf gratis karaffen voor de horeca beschikbaar. De 12 kraanwaterkaraffen werden door Burgemeester Aptroot en directeur Wim Drossaert van Dunea, aangeboden aan eigenaresse Bonnie Knaap van De Badmeester te Wassenaar. Ook deze ondernemer zal weer een moment kiezen om het stokje door te geven aan de volgende collega.

Dunea ‘Kraanwaterkaraffen Estafette’
Met de estafette stimuleert Dunea het schenken van kraanwater in een horeca-aangelegenheid. Voorafgaand aan de overhandiging legde Wim Drossaert (directeur Dunea) het belang uit; “We zijn blij dat nu ook de gemeente Wassenaar de kraanwaterestafette omarmt! Dunea is trots op het water dat uit de kraan stroomt. We winnen en zuiveren het water met veel passie in Nationaal Park Hollandse Duinen. Kraanwater is smakelijk, vers en duurzaam. Geen wonder dat steeds meer mensen in de horeca om een karafje kraanwater vragen. En gelukkig zijn er veel horecaondernemers die daar graag gehoor aan geven. Om dat verder te stimuleren, stellen wij gratis karaffen beschikbaar voor de horecagelegenheden in ons leveringsgebied. Zo wordt het serveren van een karaf kraanwater – of liever gezegd duinwater – nog leuker en eenvoudiger,” aldus Wim Drossaert.

Burgemeester Charlie Aptroot van de gemeente Wassenaar vergelijkt ons kraanwater met dat van uit het buitenland. “Het water smaakt daar vaak naar chloor. Nou dat is hier in Nederland dus nooit het geval. Het is gewoon écht lekker ons kraanwater. En ook nog eens heel duurzaam, doordat er geen transporten voor nodig zijn en geen overbodig plastic. Met deze campagne kunnen we de wereld niet veranderen, maar het helpt in elk geval wel. Het biedt voor iedereen alleen maar voordelen.”

Bonnie Knaap is maar wat trots om de karaf uit handen van de burgemeester te ontvangen: “We zitten met De Badmeester midden in het duingebied waar het kraanwater wordt gezuiverd. Het hoort er gewoon bij dat wij kraanwater aanbieden en zeker nu in zo’n mooie karaf”. “Wij geven het ‘stokje’ in deze estafette over aan onze collega’s van Het Schouwtje in Wassenaar. Ook zij willen graag mee doen aan deze campagne”.

Het is aan de ondernemer om te bepalen of het water gratis of tegen een kleine vergoeding wordt aangeboden. Ter ondersteuning van dit duurzame initiatief wordt er bij de karaffen ook een deursticker geleverd waarmee de horecaondernemer kenbaar maakt ook kraanwater te schenken. Zie verder www.dunea.nl/duinwateroptafel.

Wie doen er al mee?
Bekijk de digitale kaart hierop staan alle aangesloten ondernemers. Volg de estafette online via #duinwateroptafel en op facebook.

Publieksactie: klanten kunnen een karaffenset winnen.
Ze moeten een foto poster van onze kraanwaterkaraf, bijvoorbeeld van tijdens het kerstdiner in een van de aangesloten horecaondernemingen, op social media. Mention @duinwateroptafel op Facebook of post op Instagram en Twitter met #duinwateroptafel. Zo maken zij kans op een karaffenset voor thuis. Samen sporen we nog meer consumenten aan om te kiezen voor duurzaamheid!

Over Dunea
Dunea produceert en levert aan circa 1,3 miljoen klanten lekker en goed drinkwater in het westelijk deel van Zuid-Holland. Wij ontvangen jaarlijks 1 miljoen recreanten in de duinen tussen Monster en Katwijk. We beheren deze prachtige natuur en beschermen de drinkwaterwinning. Dat doen we al ruim 140 jaar.

Tags

duinwateroptafelDuneaWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top