21 december 20173 minute read

Wassenaar – Afgelopen vrijdag stonden twee teams van de Wassenaarse Volleybal Vereniging in de arena van sporthal De Schulpwei. Helaas kon er voor beide teams geen winst worden genoteerd.
WVV Heren – Delta 1 : 15-25, 19-25, 18-25 en 21-25: 0-4.
WVV Mix 1 – Utopia 2: 25-11, 24-26, 23-25 en 21-25: 1-3.

Het WVV Herenteam ging voortvarend van start. Delta, een oude bekende, moest toch geen probleem zijn. Maar je speelt wel in de toppoule en dat is toch een ander verhaal. Een goed draaiend Deltateam met een gesloten verdediging liet weinig toe. Daar kwam een vlijmscherpe aanval bij. Met name de broer van Bernard was niet te stoppen. WVV, dat niet goed draaide, kon daar weinig tegenover stellen. De eerste twee sets gingen moeiteloos naar Delta: 15-25 en 18-25.
In set drie was er sprake van enige spanning tot aan 14-16. Daarna liep Delta weer weg: 18-25. In de vierde set ging het toch nog gebeuren bij de WVV heren. Bij 19-21 was er nog setwinst mogelijk. Maar dan moet je wel de druk er op houden en geen fouten maken. Helaas lukte dat niet: 21-25 en een 0-4 nederlaag.

Het WVV Mix 1 team, dat deze competitie zo goed van start was gegaan, startte ook deze wedstrijd zeer goed. Na de eerste setwinst met 25-11 leek dit een uitgemaakte wedstrijd. Niets bleek minder waar. Utopia vocht zich terug in de tweede set. Dit resulteerde na 24-23 in 24-26, 1-1. In set drie en vier liet WVV kansen liggen en gaf punten weg, met name doordat er weinig mooie aanvallen gecreëerd werden. Zelfs extra wissels in de laatste set kon WVV niet in het juiste spelritme krijgen. Met setstanden van 23-25 en 21-25 in de derde en vierde set, moest WVV Mix 1 helaas het veld verlaten met een 1-3 verlies. Dat kan beter Mixers van team 1.

Programma: 11 januari 2018: Volley 2B tegen WVV Heren.
Daarvoor wordt op woensdagavond 10 januari 2018 in sporthal De Schulpwei het jaarlijkse WVV Olieballentoernooi gehouden. Aan dit toernooi mogen alle (verenigings-) leden, ereleden, vrijwilligers, familie, vrienden en bekenden meedoen. Dus neem je vriend, vriendin, verkering, partner, vader, moeder, oom, tante, collega, buurvrouw en/of buurman mee. Het toernooi begint om zeven uur. Inschrijven is niet nodig.

De Wassenaarse Volleybal Vereniging sluit het jaar 2017 af. Deze bloeiende vereniging speelt al jaren in de gemeentelijke sporthal De Schulpwei. Zij blijft graag in deze of in een andere (nieuwe) gemeentelijke sporthal in Wassenaar spelen.
WVV wenst allen fijne kerstdagen en een goed begin in 2018.