Mix 2 Wassenaarse Volleybal Vereniging verslaat concurrent Merenwijk met grandioze 4-0

18 februari 20183 minute read

Wassenaar – De Mix2 van WVV verkeert momenteel in topvorm. Concurrent Merenwijk uit Leiden werd daar het slagtoffer van. Vooral in de eerste 3 sets werden zij volledig overrompeld. Daar waar vooraf op een gelijkspel was gerekend met heftige strijd om elk punt ontstond er een opzienbarende 4-0 winst voor de WVV-ers.

Aanvankelijk hielden de teams elkaar in set één in evenwicht. De kleine voorsprong die WVV nam stelde nog weinig voor maar na 17-15 kwam er echt verschil en wisten de WVV-ers door gedegen spel bij 25-18 de setwinst te pakken. Ook in set 2 bleven de teams tot aan de helft van de set in elkaars buurt, 11-11. WVV kreeg langzaam maar zeker de overhand en via 22-16 kwam met 25-17 de setwinst. In set 3 was Merenwijk volledig de kluts kwijt ofwel het was al WVV wat de klok sloeg.

Met de WVV-sters Ana Maria González en Jeanne Taal op de set-up plek konden de aanvallers naar hartenlust scoren. Wow, 25-8. WVV speelde zoals het op dit niveau moet. Want ondanks dat de gemiddelde leeftijd van de WVV-ers alsmaar toeneemt staan zij nog steeds wonderbaarlijk goed hun ‘mannetje’. Dat lieten de WVV-ers in set 4 nog even ondubbelzinnig zien. Daar waar ook de fanatiekste aanhanger, geen cent meer gaf om de setwinst kansen voor WVV kwam er een gedrevenheid bij de Mix2 naar boven waar zij bekend om staan.
Wat wil het geval.

Merenwijk had een voorbeeldige start. Een vermeende opstellingsfout bracht WVV van slag. Plots keken zij tegen een onwaarschijnlijke 5-15 achterstand aan. Oeff, 10 punten achterstand!! Onoverbrugbaar dacht men. WVV krabbelde nog wel dichterbij naar 17-22 maar bij 19-24 leek het pleit beslecht. Merenwijk had nog slecht één puntje nodig. Maar dan 20-24 en WVV krijgt de opslag. Jan Rijskamp produceert direct een ace. Vervolgens twee ballen die Merenwijk niet goed verwerkt met als gevolg 23-24. De spanning stijgt en stijgt. Zou WVV het alsnog redden want één foute service en het is alsnog verloren? Wederom een ace. 24-24. Het werd stil in de sporthal en dan, na nog 2 prachtige services en slechte verwerking daarvan door Merenwijk, een schreeuw….. 26-24.
Ongekend en bravo voor de WVV-ers. 4-0 en dat tegen de nummer 2 op de ranglijst!

Dinsdagavond 20 februari speelt de WVV Mix1 de uitwedstrijd tegen Waterlanders mix 1.

Ook volleyballen bij WVV? Pak je sportspullen bijeen en kom naar de woensdagavond -training van 20:15 tot 21:45 uur. En natuurlijk mag je mag direct mee doen. Info bij secretaris Ruud Meershoek, tel 071-5119196 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.