zaterdag 17 augustus 2019

S Sport

Goede afsluiting schaatsseizoen Roxanne van Hemert

Wassenaar - Afgelopen weekend werd de finale Holland Cup verreden op de ijsbaan van Breda. Roxanne van Hemert, uitkomend voor het Healthy Team, kwam aan de start bij de 500, 1.000 en 1.500 meter. Naast de eer en de Holland Cup waren er ook plaatsen te verdienen voor het NK Afstanden komend schaatsseizoen.

De beste papieren had Roxanne op de 500 en 1.000 meter omdat zij op deze afstanden de meeste wedstrijden had gereden in de Holland Cup cyclus. Op de 1.500 verscheen zij slecht 3x, inclusief finale, aan de start van de totaal 6 startmogelijkheden.

Op de afsluitend 500 meter werd Roxanne 3e en schoof op naar de 3e plaats in het eindklassement. Goed voor directe plaatsing voor het NK Afstanden in oktober a.s.. Haar teamgenote Dione Voskamp geen met de beker aan de haal. Op de 1.500 meter startte Roxanne tegen Sanne v.d. Schaar. Na de snelste opening van de wedstrijd te hebben genoteerd, reed Roxanne in een gedegen race naar de 3e plaats in een tijd van 2.05.39. Haar directe tegenstandster pakte Roxanne in de laatste 200 meter en won in een tijd van 2.04. 22. Het zilver ging naar Sanne in 't Hof. In het eindklassement schoof Roxanne nog wel een paar plaatsen op maar eindige uiteindelijk op de 7e plaats.

Op zondag stond de 1.000 meter op het programma. Roxanne van Hemert stond gedeeld eerste in het algemeen klassement van de Holland Cup samen met Manouk van Tol. In een rechtstreeks duel wist van Tol deze zege naar zich toe te trekken in 1.18.63 en daarmee de zege in het eindklassement. Roxanne eindigde als 3e in 1.18.97. Het brons ging naar v.d. Schaar in 1.18.88. In het eindklassement werd Roxanne 2e en dat gaf recht op een ticket voor deze afstand tijdens het NK Afstanden in oktober. In het eindklassement eindigde ploeggenote Leeyen Harteveld als 3e.

Roxanne kijkt terug op een prima seizoen waarin zij haar Europese tijden scherper wist te stellen en inmiddels dus twee tickets op zak heeft voor de openingswedstrijd van het nieuwe schaatsseizoen, maar eerst even genieten van een korte vakantie alvorens de trainingen weer op te pakken.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief