zondag 02 oktober 2022

A Algemeen

Word Vrijwilliger! Week 11 2018

Wassenaar - Honderden vrijwilligers van alle leeftijden gingen op 9 en 10 maart enthousiast aan het werk tijdens de 14 klusprojecten die in ons dorp georganiseerd waren in het kader van NLdoet. In heel Nederland werd deze dagen geklust door een dikke 375.000 vrijwilligers. Samen waren zij goed voor maar liefst 9800 afgeronde klussen. Ook enthousiast geworden voor maatschappelijke inzet? Bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar, het steunpunt voor vrijwilligerswerk in onze gemeente, vind je steeds zo'n 100 openstaande vrijwilligersvacatures in Wassenaar e.o. Ga vrijblijvend langs voor een oriëntatie.

Een greep uit het aanbod:
* Heb je hart voor dieren? Het Dierenhospitaal en -ambulancedienst is op zoek naar een Centralist/Telefonist (Vacaturecode D 023) die wil helpen de telefonische hulpvragen voor dieren in nood in goede banen te leiden.
* De St. Dutch Integration Group helpt vluchtelingen en statushouders in contact te komen met de Nederlandse bevolking. Wie wil de penningmeester ondersteunen bij het opmaken van de jaarrekening en het voeren van de boekhouding (Vacaturecode B 013)?
* Voor sommige ouderen en gehandicapten is het moeilijk om zelfstandig beslissingen te nemen over bijv. zorg of medische behandelingen. Ben jij die invoelende Mentor (Vacaturecode A 048) die hen helpt bij het nemen van dit soort belangrijke besluiten? Mentorschap Haag en Rijn.
* In het Bruglokaal van Gemiva bevindt zich een dagbesteding in de vorm van en leer-werkomgeving voor jongeren tot 27 jaar met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap. Wie wil de keukengroep begeleiden (Vacaturecode M 045) bij het uitvoeren van hun taken (boodschappen, koken, schoonmaken enz.)? Je maakt een wereld van verschil. Ook een Muziekbegeleider (Vacaturecode M 046), die wekelijks enkele uurtjes muziek wil maken samen met de cliënten, is zeer welkom.

Meer weten over deze of andere vacatures in het vrijwilligerswerk? Ga langs bij VCW in de Van Heeckerenstraat 2. Bel 511 31 33 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Kijk op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl Openingstijden ma t/m do van 09.30-12 uur. Op vrijdag kun je terecht bij de Bibliotheek tijdens het vrijwilligersspreekuur van 10-12 uur. Vraag naar de vacaturemappen bij de Bibliotheek of het Gemeentehuis.