Mix 1 en Heren 1 Wassenaarse Volleybal Vereniging pakken beiden 2 punten

16 maart 20182 minute read

Wassenaar – Natuurlijk er waren meer punten te veroveren maar zowel het Heren 1 als het Mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging moest zich tevreden stellen met 2 punten. Ook de tegenstanders wilde de punten hebben dus in beide wedstrijden zat een behoorlijk stuk spanning.

Het Mix 1 team had het tegen Setumup mix1 lastiger dan gedacht. Vooral set één was met 2 invallers uit Mix2 erg rommelig. Het was behoorlijk wennen. De pass kwam niet goed aan waardoor de aanval haperden. Oefff ruim verlies met 13-25. De tweede set verliep een stuk voortvarender en werd vrij simpel gewonnen: 25-19. De pass was beter en er werden minder persoonlijke fouten gemaakt.
Set drie ging tot 18-18 gelijk op. Echter de voorsprong van 22-21 werd in de laatste fase nog weggegeven. Stand uiteindelijk 23-25. Dan moest het in de laatste set voor WVV maar gebeuren. Verlies tegen deze tegenstander was toch echt beneden de stand van WVV. Het werd een ongelofelijk spannende strijd. Na een aardige voorsprong 22-18 werd het toch nog 23-23. Gelukkig hield WVV nu stand en won met 25-23.
2-2 dus uiteindelijk toch twee wedstrijdpunten gepakt.

Het Heren 1 team van WVV begon furieus. Zowel in set één als twee lieten de heren zien hoe het moet. Want volleyballen kunnen ze. In beide set wisten ze een mooie voorsprong op te bouwen. Alles lukte. De pass en de aanval kwamen goed uit de verf. Tegenstander Gemini was er duidelijk beduusd van. Setwinst met 25-18 en 25-20. De wedstrijdwinst komt, zo dacht men, heel dichtbij. Want ook in set 3 kwamen de WVV-ers op een leuke voorsprong, 13-6. Maar toen!! Gemini kreeg, na 4 punten op rij, vleugels. Zij kwamen terug tot 14-14. WVV ging foutjes maken maar hield de schade beperkt. Het werd reuze spannend 19-19 en 22-23. Gemini trok aan het langste eind…23-25. In set vier haalde WVV het niveau uit set 1 en 2 niet meer en Gemini ging beter spelen wat resulteerde in 18-25. 2-2 dus een 5e set.
Een set tot 15 punten waarin Gemini de zenuwen beter in bedwang had, 12-15. WVV speelde echt prima. Helaas duurde de wedstrijd net te lang.

d.d. 16-03: Gemini- WVV Mix 2 en op 19-03; Volepo- WVV Heren 1

Kom volleyballen bij WVV. Woensdagavond is de training van 20:15-21:45 uur. Info bij secretaris Ruud Meershoek, tel 071-5119196 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.