WVV Mix 2 van De Wassenaarse Volleybal Vereniging op de drempel van het kampioenschap

22 maart 20182 minute read

Wassenaar – Afgelopen vrijdag speelde WVV Mix 2 uit tegen concurrent Gemini Kangeroes 2. Uitslag 2-2: 11-25, 17-25, 25-23, 25-11.

Bij deze wedstrijd stond het kampioenschap in recreatiepoule C van regio Rijnland op het spel. Bij een 0-4 winst voor WVV zou dat voor dit team een feit zijn.
WVV begon fanatiek aan de wedstrijd. In no time stond er 5-15 op het scorebord. WVV scoorde er lustig op los en bereikte al bij 11-25 de setwinst. Ook set twee verliep voortvarend want, ondanks dat Gemini de stand tot halverwege op 13-15 hield, maakten de WVVers er in rap tempo 17-25 van. De WVV mixers waren dus goed op weg naar het beoogde kampioenschap.

Maar zoals het wel meer gaat in het volleybal had de derde set een heel ander verloop. Na wisselende kansen stond het 22-22. Bij zoiets speelt de factor geluk een grote rol. Gemini was de gelukkige en wist de set met 25-23 naar zich toe te trekken. Kan gebeuren dachten de WVV-ers. Doch Gemini kreeg het WVV spel steeds beter onder controle en daarmee het vertrouwen in het spel terug. Met messcherpe services, waar WVV veelvuldig het antwoord schuldig op bleef, hakte Gemini een bres in de verdediging van de tegenstander.. 11-25! Een 2-2 gelijkspel derhalve.

Dit betekent dat het kampioensfeest nog even uitgesteld moet worden. WVV Mix 2 heeft met nog twee wedstrijden voor de boeg twee punten nodig om de vlag uit te hangen. Dat kan gebeuren op vrijdag 6 april in de thuiswedstrijd tegen de nummer laatst van de poule Aspasia 1.

Ook het WVV Mix 1 team speelde een wedstrijd. Tegen Utopia 2 kon zij slechts 1 punt binnenhalen: 25-13, 25-15, 14-25, 26-24. Dit team vertoeft in de middenmoot van haar poule.

Programma: maandag 19 maart Volepo 1 tegen WVV Heren.

Kom ook volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. De training is op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur. Info bij secretaris Ruud Meershoek tel. 070-5119196 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Ger van Weerlee