donderdag 21 februari 2019

E Events

Jezus afgekruist?! (3/3)

Wassenaar - Op zondag 1 april staat er een geweldige paasgezinsdienst gepland in de Evangeliegemeente Wassenaar, met als thema Jezus afgekruist?!. De komende weken tot Pasen wordt er elke week een interview gehouden met een van onze leden. Het laatste interview wordt gehouden met Henk Tukker.

Even voorstellen...
Ik ben Henk Tukker en al 32 jaar woonachtig in Wassenaar. Ik tennis graag op de Oude Eik en ik vind het ook erg lekker om te mountainbiken in de natuur die Nederland te bieden heeft. In het dagelijks leven werk is als accountmanager bij de Rabobank.

Zondag spreek je tijdens de paasgezinsdienst. Hoe leef je naar deze dienst toe?
Ik moet zeggen dat het bewuster is dan normaal. Zelf word ik al snel opgeslokt door de waan van de dag en dan komt Pasen vooral binnen op het moment dat het er is. Wel heb ik een vakantieperiode achter de rug, waarin ik tijd heb gehad om na te denken over wat Pasen voor mij betekent. Ik moet zeggen dat het helder blauwe water in Bonaire daar zeker bij hielp. Ik vind het van belang dat ik de tijd neem voor de voorbereiding.

Het thema is 'Jezus afgekruist?!'. Heb je een korte voorbeschouwing voor ons?
Met het thema 'Jezus afgekruist?!' kun je veel kanten op. Aankomende zondag wil ik het over onze 'bucketlist' hebben. Zelf heb ik geen echte bucketlist, maar ik zeg wel regelmatig na een vakantie dat deze weer van mijn bucketlist af kan. Of met evenementen, zoals het live zien spelen van Roger Federer. Dit was een evenement dat ik graag een keer mee wilde maken. Maar als je dan wel een bucketlist hebt, op welke plek heb je Jezus staan? Komt Hij er überhaupt wel op voor? Of hebben we er een kruis door gezet? Aan Pasen vind ik zo mooi dat we natuurlijk vieren dat Jezus is opgestaan, maar door Pasen heen heeft Jezus een kruisje achter onze naam gezet met de betekenis 'Ik ben ook voor jou gestorven, jij bent mijn geliefde kind'.
Wat wil je de lezer meegeven?

Pasen is heel bijzonder en daar kan geen bucketlist tegenop. Aankomende zondag vieren we de opstanding van Jezus, maar ik vier vooral dat wij door Zijn opstanding een levende relatie met Hem mogen hebben. Uiteraard is iedereen aankomende zondag welkom. Tot zondag!

Alle interviews zijn ook te lezen op www.egwassenaar.nl