maandag 25 maart 2019

S Sport

Opstapteam pakt weer punten!

Wassenaar - Het is zaterdagochtend en dit keer een hele spannende dag voor het opstapteam van Wasenaar. Vandaag is de mogelijkheid er, om halverwege de competitie officieel koploper te worden.

Een opstapteam is bedoeld voor beginnende badmintonspelers die minder dan twee jaar geleden begonnen zijn met de badmintonsport, en nog niet het niveau hebben om mee te kunnen spelen in de jeugdcompetitie. Een aantal van ons team zijn nu voor het tweede jaar in het team en je ziet duidelijk verschil met vorig jaar, het opstapteam is dus voornamelijk bedoeld om veel te leren.

Maar uiteindelijk willen we allemaal graag winnen. Afgelopen weken hebben ze dat ook gedaan. Vaak met een lach, en soms ook met een traan. Maar wat hebben ze zich erdoorheen geknokt. Zo begon het 25 februari met de eerste wedstrijd, die ze uiteindlijk wonnen met 7-1. De weken erna gingen ze op de zelfde koers door, 6-2, 7-1 en 6-2 allemaal winst voor het opstapteam.

Maar zaterdag 31 maart was toch anders, ze hadden een gezonde spanning, coach Anne was helaas afwezig ivm een griep, maar coach van vorig jaar Peter heeft de taken goed overgenomen. Ze wisten allemaal dat als er vandaag winst behaald werd, ze halverwege de competitie waren en ze officieel op nummer 1 stonden. We hadden een afmelder, een geblesserde, die wel mee wilde doen maar niet in topvorm was en we hebben een speler uitgeleend aan team3 ivm zieke. Al met al dus erg spannend. Maar het mocht ook deze zaterdag niet lukken voor de tegenstander om Wassenaar van de troon te halen. Dit keer ook heel duidelijk laten zien dat ze die eerste plek verdienen, namelijk 8-0 gewonnen!

Alan, Amy, Ezinne, Melanie, Melia, Renske & Sabine wat zijn we allemaal trots op jullie! Ga zo door, nog 5 wedstrijden en dan zijn jullie echte kampioenen!
PS: Luc & Nils, gaan jullie alvast sparen voor de taart