donderdag 21 februari 2019

P Politiek

HartvoorWassenaar: In de coalitie!!

Wassenaar - Afgelopen week is duidelijk geworden dat de partijen die het beste met elkaar kunnen proberen een coalitie te vormen de VVD, HartvoorWassenaar en het CDA zijn. Samen hebben ze een stevige meerderheid in de raad. Maar vooral ook is vastgesteld dat deze drie partijen goede overeenkomsten hebben met elkaar voor wat ze willen bereiken in Wassenaar.

Trots
HartvoorWassenaar is trots op wat we met de kiezers en ons team hebben bereikt. We kunnen de stem van onze kiezers laten doorklinken in het bestuur. En dat hoort eigenlijk ook zo, wanneer je drie keer zo veel zetels hebt gekregen en tweede partij van Wassenaar bent geworden.

Volgende stappen
VVD, HartvoorWassenaar en CDA gaan nu werken aan het gemeenschappelijke programma voor de komende 4 jaar. Ook wordt goed nagedacht over welke wethouders worden aangesteld. Het is een proces wat wel een aantal weken kan gaan duren. En er zullen best wel wat pittige punten op tafel komen, waarover we het niet direct eens zijn. Maar dat willen we samen oplossen. Zo veel is al duidelijk.
Want: samen willen is kunnen.

Goed begin
Het mooie in Wassenaar, in tegenstelling tot vele andere gemeentes, is dat we met relatief weinig partijen al een meerderheid hebben. Stel je voor dat je met 5 of zelfs meer partijen moet onderhandelen. Kun je het dan eigenlijk wel eens worden over een goed programma?
Het feit dat we een goed begin hebben met deze 3 partijen is een goed teken.

HartvoorWassenaar
De afgelopen 4 jaar was HartvoorWassenaar oppositiepartij. We waren het regelmatig grondig oneens met de toenmalige coalitie. Zeker als het over de financien ging. We hebben altijd een duidelijke mening gehad, en wanneer nodig waren we scherp. En we communiceerden er veel over met de Wassenaarders.
We krijgen nu de kans om naast het hebben van een mening, ook de verantwoordelijkheid te dragen voor de uitvoering van die mening. Met de VVD en het CDA. Dat brengt met zich mee dat het voor komt dat je een stukje van je mening moet inleveren om het met elkaar eens te zijn. Ook die verantwoordelijkheid zullen we dragen, zo wel naar onze partners, als naar onze kiezers.

Alle Wassenaarders
HartvoorWassenaar is er voor alle Wassenaarders. Daar mag u op rekenen. En we liggen als een blok graniet voor de zelfstandigheid van Wassenaar. We gaan voor goed bestuur om de zelfstandigheid van Wassenaar veilig te stellen. En blijven altijd respect voor de Wassenaarders houden.

HartvoorWassenaar, Henri Hendrickx
Solide. Voor een dorp in balans.