vrijdag 06 augustus 2021

S Sport

Honkbal DSS – Wassenaar en Wassenaar - DSS

Wassenaar - De 1e inning begint rustig. Beide teams scoren niet. In de 2e inning komen de honkballers van SV Wassenaar voor (0-2) en bouwen de voorsprong in de 3e inning uit naar 0-8. In de 4e inning lopen de Groenen uit naar 0-10, maar in de gelijkmakende slagbeurt krijgen de mannen van DSS grip op het pitchen van Sem Lauf en komen terug tot 6-10.

Einde van de 4e inning staat het 10-10...... Sem Lauf is dan gewisseld en Faisel Odulia neem het over. Maar dat mocht niet baten. Faisel wordt, in de 4e, nog afgelost door Yorick Henson. Maar ook dat bracht niet lang verbetering.

Olivier Oele neemt het pitchen, in de 5e, met 3 honken bezet over en houdt het, met zijn team, verder dicht. Eind 5 staat het 10-15 voor de Groenen.

De 6e inning brengt nog tactisch spel. DSS laat niet toe dat de Groenen verder uitlopen. In de gelijkmakende slagbeurt komt DSS nog terug naar 11-15. Met 2-uit en 2 man op de honken, dankzij een 4-wijd van Olivier Oele, gevolgd door een 3-honkslag, bezoekt Eugene Henson de pitcher voor een peptalk, of tactisch overleg? Er volgt nog een 4-wijd... De tijd tikt door, de spanning is te snijden. Het is bijna 22.30. De coach van DSS helpt nog even door nog te protesteren bij een actie waarbij een man van DSS uitgaat op het 1e honk. De 3e uit valt om 22.30. End of game en winst voor de Groenen.

Op zondag is er een ander soort spel te zien. DSS scoort in de 1e inning 1 punt dankzij een homerun van Daniel Heijligers. De Groenen scoren pas in de 3e inning hun 1e punt. DSS moet tot de 6e inning wachten tot ze het 2e punt scoren en helpt dan weer door enkel veldfouten te maken. Eind 6e inning staat het 3-2 voor de Groenen.
In de 7e inning loopt DSS uit naar 6 punten met het scoren van 4 punten. Pitcher Erik Remmerswaal is dan gewisseld voor Faisel Odulia die start met een mooie pick off, krijgt dan wel een honkslag tegen maar maakt de inning af met een strike out. Het blijft bij 4 runs voor DSS. De Groenen laten zien dat het spel nog niet gespeeld is, geholpen door een veldfout van DSS en een homerun van “Chofi” Simon lopen de Groenen uit met 5 runs naar 8 punten. 8-6, wat uiteindelijk ook de eindstand blijkt te zijn.

De Groenen hebben 2 wedstrijden op rij veerkracht getoond en hebben beide keren een achterstand om weten te buigen naar winst. Volgende zaterdag uit tegen de koploper Kinheim en zondag weer op thuis op Kerkehout.