woensdag 20 februari 2019

S Sport

Softbaldames BA Wassenaar met winst en verlies naar huis

Wassenaar - Dit weekend speelde BA Wassenaar uit tegen Twins uit Oosterhout. In een dubbele wedstrijd tegen dit top drie team wist het jonge talentteam de helft van de vier punten binnen te halen.

De eerste wedstrijd tegen het sterke Twins ging in eerste instantie gelijk op. Isa Zwitzer hield de wedstrijd twee innings lang op slot. Maar in de derde inning kreeg Twins grip op de verschillende pitchers van BA Wassenaar en maakte een immense reeks punten. BA Wassenaar deed nog wat terug, onder andere door mooie tweehonkslagen van Corine Ammerlaan en Gayle Khoenkhoen, maar wist niet te voorkomen dat de wedstrijd voortijdig eindigde in 15-5.

De tweede wedstrijd gaf een volkomen tegengesteld beeld. Vanaf het begin wist BA Wassenaar de pitcher van Twins goed te raken en maakte gelijk 4 punten. Twins kwam nog terug tot 2-6 maar wist niet tot tegenstand te komen. Met een zeer sterke derde inning met onder andere een driehonkslag van Reganied Franka kwam de eindstand op 4-14 en werd de wedstrijd net als de eerste wedstrijd voortijdig gestopt wegens de merci rule.

Nog steeds weet dit jonge talententeam in de eerste klasse volop punten bij elkaar te sprokkelen en bewijzen ze hiermee dat ze een geduchte tegenstander zijn.
Door de hosting van het talententeam van Blue Angels is er op SV Wassenaar attractief softbal te zien. Thuiswedstrijden zijn meestal op zondag om 11 uur en rond 13 uur.

OVER BLUE ANGELS
Blue Angels is de naam waaronder de Stichting Topsoftball Zuid Holland opereert. Deze stichting heeft het doel om topsoftbal in Zuid Holland Doel op een hoog niveau te krijgen en te houden.

Om dit te kunnen bereiken is er in de afgelopen jaren een sterk fundament neergezet, waarin een gezonde doorstroom van getalenteerde jeugd softbalsters mogelijk is gemaakt. Hierdoor kan ook op langere termijn softbal op topniveau worden geborgd.

De Blue Angels organisatie heeft een grote winterschool, een softbal academy voor de jongste softbalsters, een Talent Team en drie topklasse teams. Daarnaast faciliteert Blue Angels voor onze regio de Little League competitie.

Blue Angels werkt samen met tal van verenigingen in de regio Den Haag en Rotterdam. BA Euro Stars speelt in de Silver League bij Euro Stars (Capelle a/d IJssel), BA Birds speelt in de Silver League bij Birds (Zoetermeer), BA Gophers speelt in de 1e klasse op Gophers (Maassluis) en het Talent Team BA Wassenaar speelt op het veld van SV Wassenaar. Naast deze host verenigingen zijn meerdere clubs uit de regio onderdeel van het samenwerkingsverband.

De softbalsters uit het Talent Teams spelen veelal op zaterdag in hun eigen clubcompetitie.