woensdag 20 februari 2019

E Events

Zondag 3 juni Schaapscheerdersfeest op de kinderboerderij

Wassenaar - Zondag 3 juni aanstaande wordt op de kinderboerderij het jaarlijkse schaapscheerdersfeest weer georganiseerd. Van dichtbij kunnen de kinderen zien hoe de schapen van de kinderboerderij worden geschoren.

Leuk om te weten is dat de meeste schapen in de maanden mei en juni worden geschoren, dus vlak voor de zomer. Dit wordt niet alleen gedaan omdat het dan vlak voor de heetste periode van het jaar is, maar ook omdat het in een warmere periode makkelijk scheert. Als het wat warmer is, zal de lanoline (het vet tussen de vacht)namelijk vloeibaarder zijn waardoor men makkelijker door de vacht kan komen met een scheermachine. De vacht van het schaap moet goed droog zijn om te kunnen scheren. Wat gebeurt er met de wol? Na het scheren wordt de wol opgerold en neergelegd in een droge en donkere plaats. Dit zorgt ervoor dat de wol kan ademen. De wol wordt dan ook nooit in een plastic zak gestopt. Wol kan verwerkt worden tot tapijtgaren, maar kan ook worden bewaard om andere dieren mee te poetsen, de vacht gaat hiervan heel mooi glimmen.

Het feestprogramma op de kinderboerderij ziet er als volgt uit:
11.00-12.00 uur Pony rijden voor kinderen
13.00-14.00 uur Schapen scheren
14.00-15.00 uur Pony rijden voor kinderen
14.00-15.00 uur Cavia’s knuffelen en borstelen

Vanaf 12.00 uur worden in het horecagebouw op de kinderboerderij pannenkoeken gebakken. En wie niet van pannenkoeken houdt, zijn er tosti’s en broodjes en uiteraard koffie, thee, diverse drankjes en natuurlijk ook ijs.