dinsdag 21 mei 2019

S Sport

Winst en verlies honkballers SV Wassenaar

Wassenaar - Het kan raar lopen bij honkbal. Zaterdag speelde de honkballers van SV Wassenaar tegen de Twins in Oosterhout. Met een krappe selectie werd daar eigenlijk vrij makkelijk gewonnen. Zondag met een complete selectie liep het echter heel anders.

Zaterdag hield de uitstekend werpende Olivier Oele de slagploeg van de Twins aan banden. Hij gooide 9 keer 3 slag, maar 2 keer 4 wijd en kreeg slechts 4 honkslagen tegen. Het veld van Wassen aar liet hem in de volle 9 innings maar één keer in de steek. Aanvallend was de slagploeg van Wassenaar goed op dreef. De twee werpers van de Twins kregen maar liefst 11 honkslagen tegen. Ook maakten ze nog eens 6 veldfouten. Hierdoor kon Wassenaar vrij éénvoudig 13 punten scoren. Twins kwam niet verder dan 4 punten. Catcher Khirstan Gibbs was aan Wassenaar zijde de beste slagman. Hij liet 3 honkslagen van zijn knuppel afkomen in 5 slagbeurten. Waaronder een 3-honkslag en een 2-honkslag.

Zondag liep het dus heel anders. Tot en met de 5de inning konden de Wassenaarders het nog wel bijhouden. De stand was toen nog 4 – 4. In de 6de inning konden de Twins 3 keer scoren. Vooral door honkslagen. Na 7 innings stond er 4 – 8 in Oosterhouts voordeel op het scorebord. Wassenaar deed nog wel wat terug door een punt in de 7de inning van Raul Jacobs (hij was als één van de weinige Wassenaarders wel op dreef. Hij kwam in 5 slagbeurten maar liefst 5 keer op het honk). Na negen innings ging de winst met 6 – 12 naar de Twins. De 3 Wassenaarse werpers (Faisel Odulia, Erik Remmerswaal en Sem Lauf kwamen gezamenlijk tot 10 keer 3 slag, 10 keer 4 wijd en ze kregen 17 honkslagen tegen).

Wassenaar staat na 16 van de 30 wedstrijden nog wel op een 8ste plaats (een plaats bij de eerste 8 geeft recht op een plaats in de promotie poule). Komend weekend speelt Wassenaar zaterdag tegen het op de 14de plaats staande UVV in Utrecht. Zondag is de return in Kerkehout. Beide wedstrijden beginnen om 14.00 uur.

Advertorial

Monuta 500px

Bijzonder afscheid regelen?

Het voorbereiden van een uitvaart is een emotioneel traject. In een relatief korte tijd moet er veel geregeld worden. Een periode waarin eigenlijk tijd en aandacht voor het verlies centraal moet staan. Bij Monuta proberen we het traject zo prettig en waardig mogelijk te laten verlopen. Met onze jarenlange ervaring helpen wij u graag in deze moeilijke periode. We nemen u de zorg uit handen, zodat u rustig afscheid kunt nemen. Lees meer.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief