woensdag 20 februari 2019

S Sport

Trondheim-Oslo bij Toerclub de Kampioen

Wassenaar - Op 15 juni doet een aantal leden van Toerclub de Kampioen mee aan de monsterfietstocht Trondheim-Oslo. Trondheim-Oslo, ook wel bekend als de Den Store Styrkeprøven (Noors: de grote krachtproef) is een bekende non-stop lange afstand toertocht in Noorwegen, met een lengte van 543 km en 3623 hoogtemeters. De start is vrijdagavond 15 juni om 24.00 uur en aankomst zaterdagavond in Oslo.

De eerste 250 km zijn licht bergop. Na 160 kilometer wordt het hoogste punt bereikt, dat ligt op 1.015 m. Daarna volgt een plateau van 40 km, de Douvre Fjell, waar de fietsers gegarandeerd last hebben van een forse tegenwind. Dan gaat het naar beneden, richting Oslo.
U begrijpt; dit soort tochten is niet voor iedereen weggelegd en daarom kunt u aansluiten bij een van de toertochten die wij komende week organiseren vanuit Wassenaar en Voorschoten.

Een aantal bijzondere tochten de komende weken:

- 16 juni: de Loettocht. We doorkruisen het mooie landschap van de Krimpenerwaard voor een tocht van 150 km. Ook deze tocht start ivm de lengte al wat eerder om 08.00 u.
- 24 juni: de Zeelandtocht. Een buitenrit van 110 km op de wonderschone Zeeuwse eilanden met start en finish op de Brouwerdam. Ook hier een vervroegde start. We vertrekken gezamenlijk om 07.30 u. per auto naar de Brouwersdam.
Deze tochten starten bij onze startlocatie aan de Van Zuylen van Nijeveltstraat 100 in Wassenaar.
Uiteraard kunt u voor onze reguliere clubritten in het weekend en doordeweeks, de zogenaamde Kampioenritten ook terecht bij ons. Deze clubritten variëren in lengte van 50 tot 70 km. Bij vertrek is het dan altijd weer een verrassing welk deel van de regio we aan gaan doen.

Een volledig overzicht van onze ruim 250 ritten dit jaar vindt u in onze Toerkalender.