zaterdag 16 februari 2019

S Sport

Weer punten voor dames BA Wassenaar, maar wel net degradatiepoule

Wassenaar - In de laatste wedstrijd in de voorronde van de dames fastpitch competitie eerste klasse wist ook dit weekend het regionale talentteam een wedstrijd te winnen. Ondanks het feit dat het team met jonge speelsters boven verwachting presteert en in bij na elke dubbel een wedstrijd heeft weten te winnen, zijn ze net in de degradatiepoule geëindigd. Dat betekent dat vanaf volgende week een nieuwe competitie start, waarbij beide eerste klasse poules opnieuw worden ingedeeld in de twee bovenste helften en de twee onderste helften.

Dit weekend werden op SV Wassenaar twee wedstrijden tegen Birds uit Zoetermeer gespeeld. In de eerste wedstrijd kwam BA Wassenaar al snel op een 0-4 achterstand. Maar BA Wassenaar wist meteen terug te komen tot 3-4, waar met name Sietske Drijvers met een mooie hit twee punten binnen sloeg. De spanning was groot in deze wedstrijd, want het werd al snel 4-4. Birds liep daarna uit tot 4-8, maar Wassenaar haakte netjes aan en het werd 8-8. Het venijn zat in de staart, want Birds liep weer uit naar 8-11, wat daarna door BA Wassenaar niet meer kon worden ingehaald.

De tweede wedstrijd kwam Birds snel op een 0-3 voorsprong. Maar in de derde inning kwamen de jonge softbalsters van BA Wassenaar los en wisten met goed slagwerk en scherp honklopen ook 3 punten te scoren. Vervolgens speelden de meiden de wedstrijd netjes uit en door een mooie driehonkslag van Julia van der Meer wist de snelle Reganied Franka het winnende punt te scoren en daarmee de winst met 4-3 te pakken.

Door de hosting van het talentteam van Blue Angels is er op SV Wassenaar attractief softbal te zien. Op zondagen spelen ze de thuiswedstrijden op het complex van SV Wassenaar om 11 en ongeveer 13 uur. Publiek is altijd van harte welkom.