zaterdag 16 februari 2019

S Sport

Wassenaars loopfeest heeft nieuwe hoofdsponsor!

Wassenaar - Sinds 2013 is “De 15 van Wassenaar” hét loopevent waar Wassenaar zich van zijn mooiste kant laat zien. Het evenement is in 5 jaar gegroeid tot een regionaal loopfestijn waar alle Wassenaarders als deelnemer, vrijwilliger of supporter aan kunnen meedoen.

De 6de editie wordt op zondag 14 oktober 2018 gehouden. Naast de 15 kilometer is er ook een 2 * 7500 estafette. Individuele estafettelopers worden aan een estafette-partner gekoppeld die ze eigenlijk alleen op het wisselpunt zien. Een echte Blind-date dus!

Het bestuur van “De 15” is enorm blij dat het prachtige Wassenaarse familiebedrijf Duinrell zich voor de komende 5 jaar als hoofdsponsor aan het evenement heeft verbonden.

Philip van Zuylen van Nijevelt hoefde niet lang na te denken: “De 15 verbindt Wassenaarders, haalt geld op voor goede doelen en zet Wassenaar op de kaart als mooi, groen dorp waar het prettig recreëren is. Dat zijn drie kernwaarden waar wij achter staan en waar we graag onze naam aan verbinden.”

Voor het vergroten van de naamsbekendheid hoeft Duinrell dit niet te doen. Duinrell is een (inter-)nationaal bekend, gezellig familiepark, en draagt graag haar steentje bij aan dit Wassenaarse sportieve evenement. “De 15”-voorzitter Bernard Menken ziet volop kansen: “De komende 5 jaar heten we De Duinrell 15 van Wassenaar. Wij hebben een flinke groei ambitie, waarbij de extra deelnemers vooral van buiten Wassenaar moeten komen. Ik zie voor me dat een loopgroep uit Enschede een Duingalow met startnummers boekt en er een mooi weekend Wassenaar van maakt.” stelt hij.

Sportpartner Aerofit en productpartner L.J. Sport verlengen hun sub-sponsorschap en geven ook inhoudelijk invulling aan hun sponsoring. Aerofit geeft na de zomervakantie looptrainingen voor startende én gevorderde lopers en verzorg voor de start een fijne warming-up. Lopers die graag een paar dagen voor de start hun startnummers in bezit willen hebben kunnen dat opnieuw bij L.J. Sport afhalen.

Vorige week hingen “De Duinrell 15 van Wassenaar”-spandoeken op prominente plaatsen in ons dorp. De inschrijving is geopend en de eerste 150 inschrijvingen zijn al binnen. Ook hardlopers van buiten Wassenaar zijn wederom van harte welkom om het mooiste parcours van Nederland te lopen en met alle lopers en vrijwilligers mee te feesten op de afterparty bij Blauw Zwart. Geen hardloper, maar wel zin om deel uit te maken van dit loopfeest? Alle hulp langs het parcours en op het evenementen terrein is welkom. Meld u aan als vrijwilliger via de website. www.de15vanwassenaar.nl