donderdag 21 februari 2019

E Events

Strandexcursie op zaterdag 7 juli 2018 om 15.00 uur

Wassenaar - Heeft u wel eens opgelet of u iets ziet bewegen in een strandmeertje ? Als u een slakkenhuisje ziet lopen zit er meestal een heremietkreeftje in. In een slakkenhuis van 1-2 cm is dat meestal een Kleine Heremietkreeft (met witte pootjes). Die zie je soms met duizenden tegelijk op een warme zomerdag. Maar waarom doen ze dat ?

De Strandgroep van IVN regio Leiden organiseert deze zomer excursies op het strand bij de Uitwatering in Katwijk. We hebben schepnetjes bij ons om in de strandmeertjes te zoeken. De eerste excursie is op zaterdag 7 juli.

Tijdstip: 15.00-17.00 uur.
Verzamelen: parkeerterrein Noordduinen, Noordduinseweg in Katwijk aan Zee, op de hoek bij de KNRM-loods.
De excursies zijn gratis en voor alle leeftijden. U hoeft u niet aan te melden.
Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Ellen van der Niet, 06-51852893

De volgende excursies zijn op woensdag 8 augustus (19.30 uur) en zaterdag 18 augustus (15.00 uur).

TIP 1: kom op de fiets of neem uw pinpasje mee voor de parkeerautomaat.
Tip 2: Neem een windjack mee. Aan zee is het altijd kouder dan achter de duinen. Voor kinderen die met garnalennetjes vissen is een handdoek en droge kleding handig.
Meer weten over het strand ? Kom naar een van onze strandexcursies ! Op onze website www.ivn.nl/afdeling/leiden vindt u nog meer excursies en cursussen, zoals de Strandcursus die in september/oktober gegeven wordt !