zaterdag 16 februari 2019

S Sport

Veiligheid bij Toerclub de Kampioen

Wassenaar - Bij Toerclub De Kampioen wordt in de B- C- en D- groep gereden achter voorrijders. Deze voorrijders hebben de rit uitgezet of op z'n minst verkend en soms vindt er enige improvisatie plaats. In onze A-groep wordt niet achter vaste voorrijders gereden, maar vaak van kop gewisseld. Degene die de route heeft bedacht, hoeft dan ook niet altijd vooraan rijden.
Om het fietsen in zo'n groep overzichtelijk en veilig te houden hanteren wij een aantal regels. Als iedereen zich hieraan houdt wordt de kans op ongelukken een stuk kleiner.

Helm
Het is binnen onze vereniging weliswaar niet verplicht om tijdens ritten een helm te dragen, maar u voorkomt daarmee wel dat u tot vervelens toe (en dat kunnen we erg lang volhouden!) aangeklampt wordt door leden die u om de beurt even komen uitleggen hoe onverstandig u bezig bent als u zonder helm rijdt. Want alleen als je geen hersens hebt, heb je ook geen helm nodig. Bespaar ons dus die moeite en koop een goede fietshelm. Verhalen dat die dingen niet lekker zouden zitten of dat de ventilatie niet goed zou zijn, stammen uit de vorige eeuw.

Een aantal bijzondere tochten de komende weken:

- 8 juli: de BB tocht. Met voorrijder de heer BB een tocht van 130 km naar .......? dat blijft nog even een verrassing. De start is om 08.30 u.
- 14 juli: de Meijetocht staat op het programma. We rijden door het fraaie plassengebied bij Nieuwkoop. De rit is 100 km lang en start is om 08.30 u.
- 22 juli: de Loosdrechttocht met de fiets langs de altijd aantrekkelijke omgeving van Loosdrecht, wat wil je nog meer. De rit is 145 km lang en start om 08.30 u.
- 28 juli: dan wordt het prachtig weer, dat weten we nu al. Rij met ons de Zomertocht van 105 km, Start om 08.30 u.

We starten bij onze startlocatie aan de Van Zuylen van Nijeveltstraat 100 in Wassenaar.

Uiteraard kunt u voor onze reguliere clubritten in het weekend en doordeweeks, de zogenaamde Kampioenritten ook terecht bij ons. Deze clubritten variëren in lengte van 50 tot 70 km. Bij vertrek is het dan altijd weer een verrassing welk deel van de regio we aan gaan doen.

Meer informatie vindt u op www.tcdekampioen.nl. Daar vindt u tevens de toerkalender voor de rest van het jaar.