zaterdag 17 augustus 2019

E Events

Quatorze juillet (14 juli) in Wassenaar

Wassenaar - Zoals algemeen bekend is 14 juli een feestdag in Frankrijk. Wat u misschien niet meer weet is dat op die dag de bestorming van de Bastille-gevangenis wordt gevierd, waarmee in 1789 de Franse Revolutie begon.

Excelsior haalt dit jaar een stukje Frankrijk naar Wassenaar en verzorgt op 14 juli een zomeravondconcert dat in het teken staat van Franse componisten en Franse muziek. Zo zal de luisteraar kunnen genieten van muziek van Charles Aznavour en Gilbert Bécaud. Ook de sprankelende en joods aandoende muziek uit de film van Louis de Funès, Rabbi Jacob, zal die avond worden gespeeld.

Niet onbelangrijk is de aanwezigheid van een goede zangeres: bij Franse muziek horen immers chansons. We hebben daarvoor Maghen Hilgersum gevraagd, die met ons prachtige muziek heeft uitgevoerd op het afgelopen Nieuwjaarsconcert. Zij zal met Excelsior een aantal typisch Franse nummers ten gehore brengen en ook een aantal delen uit Carmen van de Franse componist George Bizet.

Het concert zal om 20.00 uur beginnen en vindt plaats in de Langstraat ter hoogte van fotostudio Van der Plas, tenzij het regent of hard waait, dan gaat het concert niet door. Zie ook onze website: www.excelsiorwassenaar.nl

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief