dinsdag 11 augustus 2020

K Kunst & cultuur

Martje van der Brug signeert bij Boekhandel de Kler in Voorschoten

Wassenaar - Op zaterdag 4 augustus signeert Martje van der Brug bij Boekhandel de Kler haar nieuwe roman ‘Zo doen we dat hier’.

Martje van der Brug werd bekend door haar zeer succesvolle debuutroman ‘Havo is geen optie’. Een meeslepend verhaal over ambitieuze ouders en ongelukkige kinderen dat voor veel dorpsbewoners herkenbaar was. Dat is ook geen wonder, aangezien de schrijfster tientallen jaren in Wassenaar woonde. Vervolgens publiceerde zij ‘Wat doen we met moeder’, een aangrijpend verhaal over een familie die worstelt met vragen over ouderzorg en euthanasie.

Corpsstudenten en moslims
In haar nieuwste roman, ‘Zo doen we dat hier’ onthult Martje van der Brug de gesloten wereld van het studentencorps. Dirk, bekend uit ‘Havo is geen optie’, wordt na een ongelukkig incident op zijn studentensociëteit door het bestuur geschorst. Hij duikt onder op het landgoed van zijn ouders in het villadorp Berkheij om zijn rechtenstudie af te ronden. Intussen probeert zijn vader met behulp van zijn netwerk aansprakelijkheid en een schandaal te voorkomen.

Ondertussen zet Dirks moeder zich in voor vluchtelingen. Zij stelt het leegstaande koetshuis beschikbaar aan de gemeente voor een gezin uit Saoedi-Arabië. Dirk valt voor de charmes van de mooie dochter Yasmin, die zich vlot aanpast aan de Nederlandse zeden. Haar broer Ahmed houdt echter vast aan de sharia en vindt de aanpassing van zijn familie aan de Westerse waarden onacceptabel.

Signeersessie
Martje van der Brug heeft het talent heikele sociale kwesties op spitsvondige wijze bespreekbaar te maken en doet dat briljant in 'Zo doen we dat hier'. Op zaterdag 4 mei is zij tussen 13 en 15 uur aanwezig in Boekhandel de Kler, Schoolstraat 68 in Voorschoten. U kunt een boek laten signeren maar ook gewoon een praatje maken met de schrijfster.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief