vrijdag 22 maart 2019

N Nieuws

Nachtgeluiden “Kristallen tranen”: het concert om van te dromen

Wassenaar - Laat je meevoeren op de klanken van Nachtgeluiden, het concert dat op 31 augustus 2018 plaatsvindt in de oude kapschuur aan de Papeweg 33 te Wassenaar. In deze sprookjesachtige setting begeleiden zes topmuzikanten de geluiden van de nacht met klassieke en moderne classics. Droom mee op de muziek van André Heuvelman & the Live! B/ANDA en laat al je zintuigen strelen tijdens dit betoverende nachtconcert.

Nachtgeluiden is ontstaan vanuit de fascinatie om de geluiden van de nacht muzikaal te interpreteren en te begeleiden. ’s Nachts komt de wereld tot rust, het tempo vertraagt en nieuwe energie herlaadt zich. De geluiden van gesprekken en de drukte van de dag stromen langzaam weg en maken plaats voor de relaxte en lome ambiance van de avond. En terwijl de schemering invalt, maakt ook de natuur zich langzaam op voor het vallen van de duisternis. Het “openluchttheater” vormt het decor van Nachtgeluiden, samen met de ervaringen en gedachten die de nachtelijke bezoekers van het concert met zich meebrengen. Deze bijzondere sfeer in combinatie met de schoonheid van de omgeving maakt het concert tot een totaalervaring die alle zintuigen prikkelt.

Het kleine, klassiek georiënteerde ensemble zal het nachtelijk decor muzikaal begeleiden met trompet, saxofoon, bandoneon en contrabas. De trompettist, André Heuvelman, is de bedenker van het idee om muziekliefhebbers samen te brengen en onder te dompelen in een unieke ambiance. De musici van Nachtgeluiden hebben internationaal hun sporen verdiend bij grote orkesten en het Nederlands Blazers Ensemble. Het repertoire? Heuvelman presenteert met zijn collega’s zijn nieuwe cd Crystal tears. ‘Echte tranen dienen zich aan vanuit het niets. Net als mijn muziek, die als een rimpeling uit het niets verschijnt en gaandeweg een beweging vormt. Zonder aannames, puur, met permissie. Een toon die – net als water – altijd een weg vindt. Kristallen tranen, de muze van mijn ziel’.

Het belooft een complete beleving te worden voor de nieuwsgierigen die de aantrekkingskracht en de magie niet kunnen weerstaan van Nachtgeluiden, het concert om van te dromen.

André Heuvelman & the Live! B/ANDA
Andre Heuvelman, trompet
Johan van der Linden, saxen
Santiago Cimadevilla, bandoneon
Mike Fentross, gitarone
Wilmar de Visser, contrabas
Henry Kelder, piano

Info en contact
Kaarten via www.andreheuvelman.nl