zaterdag 16 februari 2019

K Kunst & cultuur

Cultuurfabriek Voorschoten stelt zich voor!

Wassenaar - De Cultuurfabriek Voorschoten is ontstaan uit het netwerk van verschillende samenwerkende muziekorganisaties uit Voorschoten, die vorig jaar tijdens het Weekend van Voorschoten met groot succes de Cultuurmarkt organiseerden en de eerste gezamenlijke seizoensagenda uitbrachten. Begin 2018 voegden andere organisaties zich bij de culturele muziekorganisaties en zo ontstond de Cultuurfabriek Voorschoten.

Wat doet de Cultuurfabriek Voorschoten?
Naast bijeenkomsten waar we met elkaar praten over praktische zaken die ons bezighouden is de Cultuurfabriek aan het werk met het organiseren van de jaarlijkse Cultuurmarkt tijdens de Vrijwilligersmarkt in Het Weekend van Voorschoten, het samenstellen en uitbrengen van de seizoensagenda met concerten en optredens voor komend seizoen van een groot aantal culturele organisaties uit Voorschoten, het stimuleren door de Cultuurfabriek van nieuwe projecten waarbij samenwerkingsverbanden tussen de verschillende culturele verenigingen met uitvoeringen die voor jong en oud toegankelijk zijn, maar ook voor alle bevolkingsgroepen en het organiseren van culturele netwerkborrels.

Welke culturele organisaties doen mee met Cultuurfabriek Voorschoten?
Balletstudio Giselle, Drum-en Percussieschool Klapwijk, Jeugdtheaterschool Theaterplaats, The Rockschool Voorschoten, Zangstudio Maria Rosenmöller, Gezinsmusical Doremifa, Harmonie Voorschoten, 8. Muziekvereniging Laurentius, Muziektheatergroep Make it your own, Podium Jong Professionals Jazz, Sinfonietta Voorschoten, De Toonzetter, Voorschotens kamerkoor, Muziekschool Otto Wolthuis, Voorschotens Blues, Voorschoten ouderenkoor, The Tickets, Cantorij Voorschoten, Concertorganisatie Dorpskerk, orgelconcerten Laurentius Kerk, Vox Clara, Exultate deo, Voorschotens ouderenkoor, De bierbengels en Redelijk onverantwoord. Musica Antica, Musicultura, The Broken Consort, Popcore all Sounds, Snarenmans & Freubelaar

Wat kunt u binnenkort van de Cultuurfabriek Voorschoten verwachten?
Muziek, dans, ballet en spel op zaterdag 8 september 2018 tijdens het Weekend van Voorschoten
Op 7 podia, verspreid door hele centrum van Voorschoten, kunt u op zaterdag 8 september 2018 van 11.00 tot 17.00 uur genieten van een verscheidenheid aan muziek (klassiek, theater, koor, jazz enz), dans, ballet en spel. Op deze podia geven meer dan 20 culturele organisaties een voorproefje van de concerten, cursussen en optredens die van september 2018 tot en met juni 2019 plaatsvinden. Op het Treubplein zijn er speciaal voor de kinderen diverse optredens door verschillende organisaties. Bij de podia zijn vertegenwoordigers van de diverse organisaties aanwezig die u graag vertellen over de concerten en optredens. U ontvangt van hen de seizoensagenda 2018-2019. Alle podia zijn vrij toegankelijk, voor jong en oud, voor iedereen!

De Cultuurmarkt Voorschoten is mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en Stichting Katapult

Komende weken meer nieuws van de Cultuurfabriek Voorschoten
De komende weken informeert de Cultuurfabriek u via de media, posters en flyers, via het huis-en huis magazine van Het Weekend van Voorschoten over de Cultuurmarkt op zaterdag 8 september 2018 tijdens het Weekend van Voorschoten.

Wilt u meer weten over Cultuurfabriek Voorschoten? Kijk dan op facebook/CultuurfabriekVoorschoten of mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.