zondag 21 april 2019

K Kunst & cultuur

Voorlinden 2 jaar

Wassenaar - In september 2016 opende museum Voorlinden haar deuren. Inmiddels bestaat het museum bijna twee jaar en viert op 11 september aanstaande haar verjaardag. Een goed moment om stil te staan bij dit jubileum én om vooruit te kijken naar wat het museum de komende tijd gaat tonen aan het publiek.

Directeur Suzanne Swarts: "Wij kijken terug op twee bijzondere jaren waarin we blij verrast zijn door het grote aantal bezoekers van zeer uiteenlopende leeftijden, maar ook vanuit alle windstreken. Daarnaast hebben wij een aantal spraakmakende tentoonstellingen kunnen maken met beroemde, internationale kunstenaars en deze voor het eerst een podium gegeven aan het Nederlandse publiek."

Wie jarig is trakteert!
Om de tweede verjaardag van Voorlinden te vieren krijgt iedere museumbezoeker bij de bestelling van een koffie een gratis stuk taart. Ook delen we aan iedere bezoeker een special edition Voorlindentas en -poster uit. Noteer dus dinsdag 11 september in je agenda en bezoek het museum.

Een vooruitblik
De zomertentoonstelling van de Amerikaanse meesterschilder Wayne Thiebaud (1920) is wegens succes verlengd tot eind oktober. Zo kunnen nog meer bezoekers de kans krijgen zijn kleurrijke, vibrerende, bijna lichtgevende werken te bewonderen. Hierna brengt Voorlinden vanaf 3 november een ode aan de onlangs overleden Nederlandse kunstenaar Armando (1929-2018). Het museum brengt werken samen vanaf de vroege Nul-periode tot zijn meest recente werken. De onlangs geopende collectietentoonstelling Rhapsody in Blue zal nog te zien zijn tot maart 2019. Als een verhalend gedicht in verschillende schakeringen blauw worden tientallen werken uit de collectie van Voorlinden samen getoond.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief