zaterdag 16 februari 2019

S Sport

BA Wassenaar behaalt doelstelling en blijft in 1e klasse

Wassenaar - Met nog vier competitie wedstrijden te gaan, kon BA Wassenaar zich dit weekend verzekeren van handhaving in de eerste klasse. Door gelijk de eerste wedstrijd te winnen heeft het jonge Talent Team de vooraf gestelde doelstelling behaald. Het team startte deze competitie met een gemiddelde leeftijd van 15,2 jaar en maakte hiermee hun debut in de seniorencompetitie.

Afgelopen zondag werden de thuiswedstrijden wegens omstandigheden gespeeld op het veld van tegenstander Olympia in Haarlem. De eerste wedstrijd werd meteen goede zaken gedaan en gewonnen met 8-6. De punten werden gedurende de hele wedstrijd bij elkaar gesprokkeld. En door sterk pitchen van starter Isa Zwitzer en daarna opgevolgd door Babette van den Esker werd Olympia goed in toom gehouden.

De tweede wedstrijd verliep anders en Olympia kwam al snel op een kleine voorsprong. Met sterker slagwerk en door kleine foutjes in het veldspel liepen ze snel uit. Closer Babette van den Esker bracht de defensie weer op orde en liet geen punten meer toe. Offensief sloeg Renske Tellekamp nog een mooie driehonkslag, maar dat bracht de uitslag niet verder dan 6-9.

Volgende week zondag speelt BA Wassenaar om 14 en ongeveer 16 uur uit tegen DSS in Haarlem.