dinsdag 02 juni 2020

K Kunst & cultuur

9 oktober 2018: 'The changing face of London' door Andrew Davies

Wassenaar - Bijna iedere Nederlander heeft weleens een bezoek aan Londen gebracht. Maar wat weten wij eigenlijk van deze stad? Om deze lacune in kennis weg te nemen, opent The Arts Society The Hague met een lezing van Andrew Davies over de bijzondere geschiedenis van Londen. Sinds de komst van de Romeinen, 2000 jaar geleden, stond Londen centraal in Britse en vaak in wereldaangelegenheden. De grote mannen en vrouwen zoals Shakespeare, koningin Elizabeth I, de architect Wren en de schrijver Dickens hebben het Londen dat nu bestaat mede vormgegeven. In deze lezing onderzoekt Davies de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van de Britse hoofdstad - de Normandische invasie van 1066, de rol van de Theems, de Grote Brand van 1666, de komst van de spoorweg, de Docklands - om erachter te komen wat maakte deze levendige, stimulerende en soms wilde stad drijft. Want London is en blijft geliefd, door de eeuwen heen. En wie kan niet houden van een stad die dol is op personages als Samuel Pepys (1633-1703), beheerder en parlementslid, beroemd om het dagboek dat hij bijhield en de dichter, schrijver en mediaman Sir John Betjeman (1906-1984)?

Andrew Davies
Andrew Davies heeft rechten gestudeerd in Oxford maar zijn echte passie is geschiedenis. Hij werkt als docent in London, Essex en aan de Open University en is auteur van negen boeken waaronder 'The East End Nobody Knows'. Daarnaast levert hij regelmatig bijdragen aan radio- en televisieprogramma's. Ook geeft hij lezingen over de hele wereld en organiseert hij wandelingen ter ondersteuning van zijn lezingen.

Opmerking: de voertaal van de lezing is Engels.

De lezing is in het cultureel centrum De Warenar, Kerkstraat 75, 2242 HE Wassenaar. De zaal is open om 19.30. De lezing begint om 20.00. De entree bedraagt € 13,- (contant of een tikkie via de telefoon). Een lidmaatschap (8 lezingen, vrij toegang; en andere activiteiten) is € 65,- per jaar en voor een (echt)paar € 120,-. De website is: theartssocietythehague.org
komt u op tijd want de (gratis) parkeergelegenheid is beperkt.

The Arts Society The Hague (hiervoor DFAS The Hague), is een onderdeel van de Britse The Arts Society. Deze vereniging, opgericht in 1965 in Engeland, heeft als doel de kennis over kunst te verspreiden, onder andere door middel van lezingen. Hiervoor worden experts op hun vakgebied uitgenodigd. The Arts Society heeft 90.000 leden verdeeld over 330 kringen in het Verenigd Koninkrijk, 10 in Europa en 27 in Australië.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief