woensdag 18 september 2019

E Events

Op bezoek bij de Peppel tijdens Nationale Ouderendag

Wassenaar - Op vrijdag 5 oktober was het Nationale Ouderendag. Een dag waar elk jaar ouderen in het zonnetje worden gezet. Het Nationaal Ouderenfonds vervult die dag de wensen van duizenden ouderen. Vrijwilligers door het hele land staan die dag klaar om ouderen in het zonnetje te zetten. In Wassenaar werd wethouder Lia de Ridder (ouderenzorg) ontvangen door Marjolein Roorda van Eijsinga van de Federatie Wassenaarse Ouderen bij De Peppel om daar met vrijwilligers en ouderen in gesprek te gaan over de ouderenzorg in Wassenaar. De wethouder kwam niet met lege handen; voor alle ouderen was er wat lekkers voor bij de koffie en de vrijwilligers ontvingen een bos bloemen als dank voor hun inzet.

Wassenaar heeft veel vrijwilligers die wat doen voor de ouderen in ons dorp
Wethouder Lia de Ridder: "Juist op deze dag is het goed om stil te staan bij de ouderen in ons dorp. In Wassenaar wonen relatief veel ouderen. Het is erg prettig dat er ook veel vrijwilligers in ons dorp zijn die niet alleen op Ouderendag maar het hele jaar door zich inzetten voor de oudere Wassenaarder. Door in gesprek te gaan met de Federatie Wassenaarse Ouderen en de vrijwilligers kunnen we met elkaar kijken wat er nodig is voor ons dorp.

Levensloopbestendige woningen
De wethouder sloot aan bij de koffieochtend in De Peppel, het ontmoetingscentrum dat hoort bij het appartementencomplex De Hillenaar. Dit appartementencomplex voor senioren bestaat uit 65 woningen. Wethouder Lia de Ridder ging ook daar een kijkje nemen. De woningen zijn levensloopbestendig. Op het moment dat een bewoner te maken krijgt met beperkingen of meer behoefte heeft aan zorg is dat mogelijk. Zo kunnen bewoners langer zelfstandig in hun eigen huis blijven wonen.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief