zondag 17 februari 2019

S Sport

Aanstaande zondag 14 oktober: Het mooiste hardloopfeest van Zuid-Holland

Wassenaar - Aan de vooravond informeren we u nog eenmaal over het evenement dat aanstaande zondag in ons dorp georganiseerd wordt.

Het evenement
De 15.000 meter hardlopen door de prachtige lanen en bossen van Wassenaar is slechts één element van "De 15". Voor de lopers is het steunen van goede doelen en de after-party ook belangrijk.

Naar verwachting gaan ruim 600 lopers van start. Wedstrijd official Remi Noordover benadrukt dat "De 15" bij uitstek een evenement voor recreatieve lopers is. “De startnummers zijn al gedrukt, maar ik heb nog een paar blanco startnummers achter de hand voor de laatste inschrijvers. Dat kan nog steeds via de website.”

Goede doelen
Iedere loper steunt met € 5, 10 of 20,- een Wassenaars, een nationaal of een internationaal goed doel. Dit jaar kunnen ze hun steentje bijdragen aan De Wassenaarse Reddings Brigade, het Willem Alexander Kinderziekenhuis of voor De Friendship Foundation die in Sri Lanka projecten ondersteunt voor kinderen en volwassenen met een beperking.

Sponsoren
De organisatie van “De 15” is onmogelijk zonder de bijdragen van diverse bedrijven. Attractiepark en Camping Duinrell is de hoofdsponsor en Aerofit Healthclub en LJ Sport zijn sub-sponsors. Daarnaast zijn er “kilometer-sponsors” die op verschillende manieren invulling geven aan “hun” kilometer.“

Aanmoedigen langs de route
Voorzitter Bernard Menken roept alle Wassenaarders op om aan te moedigen. “En als u langs de route woont, zet dan muziek op de stoep!” benadrukt hij. Op het routeoverzicht staat aangegeven hoe laat de lopers ongeveer zullen passeren. En iedereen is van harte welkom op het finishterrein, waar de lopers tussen 15.20 en 16.30 finishen.

Oponthoud langs de route
Van 14.30 tot 15.00 wordt het verkeer tussen Oostdorp en de Lange Kerkdam gefaseerd stilgelegd. Zodra de lopers gepasseerd zijn worden de wegen direct weer vrijgegeven. Als het veld verder uit elkaar ligt zullen verkeersbegeleiders het verkeer tegenhouden als er lopers passeren. Verkeer wordt afgeraden de “binnen wegen” te gebruiken. Vermijd met name de kruisingen Kerkeboslaan-Stoeplaan, Papagaaienlaan-Schouwweg en de van Zuijlen bij ’t Hoekje. Hier kan tussen 15.00 en 16.15 serieuze verkeershinder ontstaan. Noord-zuid én zuid-noord verkeer door Wassenaar wordt sterk aangeraden via de N44 en de Witteburgerweg te rijden.

Fietsers zijn het grootste gevaar!
Voorgaande jaren kwam het grootste gevaar van fietsers. Het is dan ook verboden met de lopers mee te fietsen. De 70 verkeerbegeleiders zien hier ook op toe en kunnen verbaliseren. Fietsers kunnen wél aansluiten achter de laatste lopers.

Op de website www.de15vanwassenaar.nl is alle informatie terug te vinden. Bekijk daar ook de video van de 2017 editie!

Programma

  • 12.00 - 14.00 De lopers halen in het clubhuis van Blauw Zwart hun startbewijzen op.
  • 14.00 - 14.30 De lopers gaan naar de startvakken. DJ Robbin draait opzwepende muziek.
  • 14.30 Vertegenwoordigers van de goede doelen lossen het startschot. De lopers zijn weg!
  • 14.55 De eerste loper nadert het half-way point bij de Bloemcampschool. Hier is de tijdmeting, muziek een fruitpost. Estafette lopers finishen en starten.
  • 15.30 Hoeveel mensen lopen “De 15” binnen het uur? Langzaam maar zeker vult het finishterrein zich met lopers, supporters en vrijwilligers. De DJ draait lekker door.
  • Rond 16.30 komen de laatste lopers aan en start in het Clubhuis de prijsuitreiking en de afterparty. Op het terras staan verschillende kraampjes met versnaperingen.