zondag 18 augustus 2019

K Kunst & cultuur

Sharon Niessen, Anna Britala en Camillo Cabassi verzorgen concert Adegeest

Wassenaar - Zondag 11 november 2018 om 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur) verzorgt een pianotrio een klassiek concert tijdens een middagconcert in Florence woonzorgcentrum Adegeest, Bachlaan 21, 2252 NB, Voorschoten. Zij zullen werken van Haydn, Rachmaninoff en Beethoven spelen. Het concert valt binnen de reeks ‘Geef Adegeest vleugels’ en is voor iedereen toegankelijk. De toegangsprijs bedraagt 10 euro. Het pianotrio waarin Sharon Niessen, piano, Anna Britala, viool, en Camillo Cabassi. cello hun passie voor pianotriospel delen.

Anna Britala, viool
Violiste Anna Britala (1990) is geboren in Letland en is een zeer ervaren kamermusicus. Zij heeft gestudeerd aan zowel het Conservatorium van Amsterdam als het Utrechts Conservatorium. Anna speelt in diverse ensembles en geeft concerten in binnen- en buitenland. Ook was zij te beluisteren in onder andere Het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam.
In 2005 behaalde Anna daar de 3e prijs tijdens het Nationale Strijkersconcours.
Als orkestmusicus was ze concertmeester en soliste bij diverse orkesten. Zo ging ze met het Gustav Mahler Jugendorchester enkele malen op tournee. Op dit moment is Anna remplaçante bij o.a. het Radio Filharmonisch Orkest en het Noord Nederlands Orkest. Tenslotte heeft ze verschillende hedendaagse projecten maar ook andere kamermuziekprojecten met diverse ensembles.

Camillo Cabassi, cello
Camillo Cabassi is geboren in 1992 in Montecchio Emilia (Italië). Hij kreeg zijn eerste celloles op zesjarige leeftijd. Hij heeft gestudeerd aan onder andere het Modena Conservatorium, Scuola di Musica di Fiesole en de Basel Musikhochschule. Op dit moment studeert hij bij Timora Rosler aan het Utrechts Conservatorium.
Camillo speelde in vele orkesten zoals het orkest van de Lucerne Festival Academy, Orchestra Giovanile Italiana, World Youth Orchestra en Orkest van het Oosten o.l.v. de grootste dirigenten van Europa en de wereld zoals Simon Rattle en Riccardo Muti.
Tot slot speelt hij al lange tijd in diverse kwartetensembles.

Sharon Niessen. piano
Sharon Niessen (Eindhoven, 1986) is op 9-jarige leeftijd begonnen met pianolessen. Al op zeer jonge leeftijd bleek Sharon een uitzonderlijk talent te zijn: ze werd aangenomen in de Jong Talentklas aan het Fontys Conservatorium Tilburg. Twee jaar geleden heeft zij hier haar Master of Music behaald en is cum laude afgestudeerd.
Sharon was prijswinnares van diverse concoursen, heeft vele concerten gegeven in binnen- en buitenland en was te horen en te zien op radio en tv. Zo speelde Sharon in de grote zalen van Nederland waaronder het Muziekgebouw Eindhoven, Vredenburg Utrecht en de Oosterpoort in Groningen. Ook gaf Sharon een concert in Carnegie Hall in New York.
Zij was soliste bij diverse orkesten. Zo maakte ze samen met het JeugdOrkest Nederland o.l.v. Jurjen Hempel een tournee door heel Nederland. Een van de hoogtepunten in haar carrière was het Pianoconcert van Mozart dat zij speelde voor Frits Philips, tijdens zijn 100e verjaardag in het Muziekgebouw Eindhoven.
Ook is Sharon actief als kamermusicus. Zo vormt ze al ruim 12 jaar een hecht duo met violiste Martine Wijers en sinds kort een pianotrio met Anna Britala en Camillo Cabassi.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief