zaterdag 17 augustus 2019

S Sport

Voortvarende start schaatsseizoen Roxanne van Hemert

Wassenaar - Afgelopen weekend begon het nieuwe schaatsseizoen met de schaatsklassieker de strijd om de IJsselcup in Deventer. Deze klassieker maakt deel uit van de Rabo Bank Holland Cup cyclus en in feite werd er op 3 fronten gestreden t.w., de IJsselcup, een klassement over de 500 en 1.500 meter, plaatsing voor het World Cup kwalificatie toernooi in het eerste weekend van november en natuurlijk punten voor het Holland Cup klassement.

Plaatsgenootje Roxanne van Hemert verscheen aan de start met als doel een ticket op de 1.500 meter voor het eerder genoemde World Cup kwalificatie toernooi. Tickets voor de 500 en 1.000 meter had ze reeds op zak en waren verdiend op basis van haar prestaties in het vorige seizoen.

Op de 500 meter reed Roxanne in 40.28 naar een 14e tijd. Op de 1.500 meter reed Roxanne tegen Melissa Wijfje een prima tijd van 2.02.28 goed voor zilver, goed voor plaatsing voor het eerste grote toernooi begin november én de eerste punten voor he Rabo Bank Holland Cup klassement maar ook goed voor de 2e plaats in het eindklassement van de IJsselcup, waar ze Manouk van Tol voor zich moest dulden.

Roxanne van Hemert, uitkomend voor het Healthy Team van Regionale Talenten Centrum Zuid West, was tevreden over de start van het seizoen, zeker omdat ze dit jaar op nieuwe ijzers rijdt en dat is toch even wennen, bleek uit de eerste trainingswedstrijden in september. Haar ploeggenoot Tijmen Snel won de Holland Cup bij de mannen.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief