maandag 16 december 2019

K Kunst & cultuur

Excelsior speelt in de Nieuwe Kerk te Delft

Wassenaar - Muziekvereniging Excelsior geeft samen met het Rijssens Mannenkoor op zaterdag 17 november een concert in de Nieuwe Kerk te Delft. Excelsior heeft vaker met het Rijssens mannenkoor opgetreden, maar niet eerder op zo'n bijzondere locatie.

Het Rijssens Mannenkoor heeft in 2017 groots het 90-jarig jubileum gevierd. Ter gelegenheid hiervan heeft het koor een concertreis gemaakt naar Wenen, waar men een tweetal concerten heeft gegeven, waarvan één in de schitterende Musikverein. Het mannenkoor telt bijna 140 leden, waaronder veel jonge enthousiaste zangers. Het Rijssens Mannenkoor zingt o.a. Landerkennung van Edward Grieg, Amigos Para Siempre van A.Lloyd Webber en het Slavenkoor van Nabucco (Verdi).
Excelsior zal het koor bij bovengenoemde werken begeleiden en speelt daarnaast muziek uit de musical Elisabeth en het speelse Viva Musica. Ook zal Excelsior twee bekende klassieke werken ten gehore brengen: “Dichter und Bauer” van Franz von Suppé en delen uit “De Polovetse Dansen” van Alexander Borodin.

Het afwisselende concert wordt gecompleteerd door Johan Bredewout op vleugel en Martin Zonnenberg op orgel.

Het concert begint om 19.00 uur, de deuren van de kerk gaan om 18.30 uur open.
Kaarten kosten in de voorverkoop €15,- en kunnen worden besteld via www.excelsiorwassenaar.nl. Aan de kassa van de kerk kosten de kaarten €17,50.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief