donderdag 21 februari 2019

S Sport

Heren 1 Wassenaarse Volleybal Vereniging maakt een spectaculaire winst

Wassenaar - Het vorige seizoen werden uit de 3 wedstrijden tegen Gemini Kangeroes slechts 2 punten bemachtig maar ondanks dat werd ditmaal, gelet op de onlangs gespeelde wedstrijden, een mooi resultaat niet uitgesloten geacht. Gemini, met 11 man uit Voorschoten aanwezig liet blijken voor de winst te willen gaan. Veel meer lange mannen in hun midden dan er bij WVV rondlopen meende ze in het voordeel te zijn. Maar zoals aanvoerder Erik Gijsbers zijn medespelers al voorhield ”jongens het gaat om mentaliteit, iedereen is inmiddels enorm gegroeid en dat we kunnen volleyballen blijkt tijdens de training, dus laat zien wat we waard zijn”.

Dat was niet tegen dovemansoren gezegd... want nadat Gemini en WVV elkaar tot 10-10 in evenwicht hielden bracht een sterke fase van WVV plots 20-13 en 22-15 op het scorebord. Bij die onverwachte stand verstarde WVV. Gemini zag kans punt na punt dichterbij WVV te komen. Time out’s door WVV bracht daar niet echt verandering in. Met als gevolg, 24-23. In een angstig gespannen sfeer werd het stil op de WVV bank want jeetje na zo’n voorsprong.....het zal toch niet dat....? Nagelbijtend zagen de bankzitters de service van Gemini opgevangen worden. De set up van Hans v.d. Kleij ging richting Phillip Laget die een slinkse smash produceerde rechtdoor langs de linkerzijlijn. Oeff, met zichtbare opluchting zagen de WVV-ers de bal op de grond komen, 25-23 en de winst in set 1. Set 2 gaf vrijwel eenzelfde beeld. Het kan dan wel zo zijn dat Gemini zowel bij de smash als de service het vizier niet op scherp had de inzet en de bezieling bij WVV was in die set buitengewoon. Zo wist Frank Hochmuth een vermeende onmogelijke ‘3e ‘ bal vanuit het tribunegebied alsnog over het net te werken die Gemini zodanig verraste met een punt voor WVV als gevolg. Ja, WVV speelde groots. Setwinst met 25-15. Zinderende spanning ontstond er in set 3. Gemini had zich weer onder controle. De teams hielden elkaar voorbeeldig in evenwicht. 14-14 en 18-18. Met niet meer dan één punt verschil ging men de eindfase in: 23-22 en 24-23. Een ongenadig harde smash van Kilian v.d. Kleij bracht de 25-23 voor WVV op het scorebord. Dat Gemini in set 4 met 20-25 de spreekwoordelijke eer wist te redden is voor de statistieken. Belangrijker was dat de eerste 3-1 winst dit seizoen in de Toppoule voor WVV veilig was gesteld. Bravo, een razend knap resultaat.

Ook volleyballen? Informatie bij WVV secretaris Jeanne Taal-Ubachs via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.