donderdag 21 februari 2019

S Sport

Wassenaarse kinderen volop in de prijzen bij wedstrijden

Wassenaar - > Afgelopen zondag waren er ju jutsu wedstrijden voor de jeugd bij Budocentrum Junansei. De wedstrijden waren in het tachi waza, dat staat voor het staande gevecht. Er waren twee verschillende soorten wedstrijden. De eerste was vergelijkbaar met judo, waarbij punten gescoord werden voor worpen. De tweede wedstrijd was complexer, de kinderen mochten stoot-, trap- en werptechnieken maken. Voor de veiligheid droegen de kinderen in deze ronde bokshandschoenen, scheenbeschermers en helmen. De kinderen mochten elkaar wel raken, maar niet door slaan en technieken moesten gecontroleerd uitgevoerd worden. De scheidsrechters zagen daar ook op toe.

De kinderen waren ingedeeld in twee verschillende leeftijdscategorieën: 6-8 jaar en 9 jaar en ouder. Vervolgens werden de kinderen verder onderverdeeld in poules waarbij rekening gehouden werd met hun gewicht, leeftijd en ervaring.

De Wassenaarse kinderen hebben het in beide groepen uitstekend gedaan. Er was goud voor Jelle, Taeke en Thijm en brons voor Sebastián en Casper