zaterdag 16 februari 2019

S Sport

Voor de Mix 1 van WVV de vierde winst op rij

Wassenaar - Dat het het mix 1 team van Wassenaarse Volleybal Vereniging behoorlijk kan volleyballen is bekend maar wat ze nu na 4 wedstrijden dit seizoen laten zien is wel heel bijzonder. Ze laten niet alleen goed maar ook attractief spel zien. Het systeem dat gespeeld wordt is er inmiddels aardig ingeslepen en dat geeft naast minder foutjes ook het geloof in kunnen winnen terug.

De wedstrijd van afgelopen week tegen Merenwijk mix 3 in Leiden was er een schoolvoorbeeld van. Aanvankelijk waren er nog de nodige vraagtekens omtrent een eventuele winst in set 1. De teams hielden zich elkaar goed in evenwicht. Pas tegen het einde van de set en een time-out wist WVV, juist door dat geloof in eigen kunnen, een voorspong op te bouwen en hielden die tot 20-25 vol wat de setwinst betekende. Set 2 verliep zo’n beetje op dezelfde wijze. Ook nu werd pas tegen het einde van de set het verschil gemaakt. Setwinst met 19-25. Maar dan set 3. Bij volleybal altijd een lastige set voor het team dat op voorsprong staat. Zonder Merenwijk te kort te doen het was echter WVV die vooral tegen zichzelf streed. WVV kreeg even geen vat op het spel van Merenwijk. Hoe zeer zij ook haar best deed, zij kwamen in deze fase vooral verdedigend gezien te kort. Het werd alsnog razend spannend en na een zenuwachtig spel verloop liet het scorebord plots de stand 26-24 zien. Oefff dat had WVV niet verwacht. Het is dan wel nipt maar wel de setwinst voor Merenwijk. In set 4 WVV had de rust in haar spel en de eenheid in het team hervonden. Daar waar WVV steeds meer greep op het spel verwierf kreeg Merenwijk steeds moeite om WVV te volgen. Merenwijk leek door de inspanningen in vooral de vorige set leeg gespeeld en dat kwam tot uitdrukking in het puntenverloop. Setwinst voor WVV met 13-25. Met als gevolg dat wederom een wedstrijdwinst voor WVV op het uitslagformulier stond, ditmaal een puike 1-3. Stond WVV het vorige seizoen na vier wedstrijden stijf onderaan op de ranglijst nu staan zij trots op plek 1. Bravo.

Ook volleyballen bij WVV ? De trainingen zijn op de woensdagavond van 20:15-21:45 uur. Kom langs. De eerste 4 opeenvolgende trainingen mag je vrijblijvend meetrainen en wij rekenen geen inschrijfgeld. Info is te verkrijgen bij onze secretaris Jeanne Taal, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.