dinsdag 31 maart 2020

K Kunst & cultuur

Kerst is niet mis! (1/3)

Wassenaar - Op zondag 23 december staat er een geweldige kerstgezinsdienst gepland in de Evangeliegemeente Wassenaar, met als thema ‘Kerst is niet mis!’ De komende weken tot Kerst wordt er elke week een interview gehouden met een van onze leden. Het eerste interview wordt gehouden met Nico van Egmond.

Even voorstellen...
Ik ben Nico van Egmond, geboren en heel mijn leven woonachtig in Wassenaar. Ik ben getrouwd met Truus en we hebben samen vijf kinderen en negen kleinkinderen. Sinds 2004 ben ik lid van de Evangeliegemeente en sinds 2009 zit ik in het leidersteam.

Afgelopen zondag was het 1e advent. Wat betekent dit voor jou?
Advent betekent voor mij het uitzien naar de komst van Jezus Christus. Dat is wat we vieren met kerst. Jezus’ komst is het meest belangrijke in het christelijke geloofsleven. Het draait om wat Jezus voor ons aan het kruis heeft gedaan en dat begint bij Zijn geboorte. Als je in Hem gelooft en Hem wil volgen probeer je zoveel mogelijk op Hem te lijken. Voor mij betekent dit dat ik probeer te leven zoals Jezus dat deed. Dit wil ik vooral in mijn gedrag te laten zien, want gedrag zegt veel meer dan mooie woorden. Dat is uiteraard niet altijd makkelijk, maar ik streef er wel naar.

Het thema van de kerstgezinsdienst is ‘Kerst is niet mis!’. Waar moet jij aan denken bij dit thema?
In de wereld is heel veel mis, zoals de verhouding tussen rijk en arm. De maatschappij verhardt steeds meer, waardoor er minder oog is voor mensen die het moeilijk hebben. Met kerst gebeurt datgene waardoor het in de wereld kan veranderen. De geboorte van Jezus betekent dat je een nieuwe start kunt maken, om te gaan leven zoals Jezus het bedoeld heeft en dat is niet mis.

Wat wil je de lezer meegeven?
Ga eens wat lezen in de Bijbel over Jezus. Niet gelijk de hele Bijbel, maar begin bij Jezus. Lees één van de evangeliën, bijvoorbeeld het boek Johannes. Download een Bijbelapp op je computer of telefoon. Lees over hoe Hij leefde en wat Hij voor ons heeft gedaan. Daardoor ga je meer van Jezus begrijpen en meer op Hem lijken. En dat werkt levens veranderend in de wereld waarin wij met elkaar leven.

Je bent van harte welkom tijdens de kerstgezinsdienst!
Alle interviews zijn ook te lezen op www.egwassenaar.nl

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief