Blauw Zwart JO13-2 Winterkampioen!

5 februari 20192 minute read

Wassenaar – Op 12 januari jl. speelde JO13-2 uit tegen Concordia in Delft. Deze uitgestelde wedstrijd kon de JO13-2 de 1e plek in de competitie opleveren. Op een mistige en druilerige zaterdagochtend moest het gebeuren. Tot grote teleurstelling helaas zonder trainer Manolito en verdediger Luiz die de nieuwe datum niet hadden kunnen voorzien en dat weekend uitgerekend in Engeland aan het genieten waren van een wedstrijd Crystal Palace – Watford.

Ondanks het feit dat dit een uitwedstrijd was stonden er zelden zoveel ouders langs de kant. Ze werden ook niet teleurgesteld want al in de eerste vijf minuten scoorde Giulian met een mooie lange bal in de hoek. De mannen bleven aanvallen. Nicolas scoorde in de dertiende minuut prachtig uit de draai in de verre hoek, 0-2. De wedstrijd werd extra spannend toen Mike een penalty mocht nemen na een flinke tackel op Luuk. Hij schoot de bal strak links onder in de hoek, het stond 0-3, de fans gingen uit hun dak. Daarna volgden nog twee goals, van Allard 0-4 en van Luuk 0-5, gevolgd door het rust signaal. Het was een wedstrijd met pit en Concordia kwam er niet aan te pas door uitstekend voetbal van onder andere Wesley en Leendert en natuurlijk keeper Thygo. Na de rust moest J013-2 zich even herpakken na een goal van de de tegenpartij, 1-5. De coaches Jur en Ted stonden uitstekend aanwijzigingen te geven. Tije scoorde heel fraai de 1-6. Heel onverwachts werd Gevin, die wederom een uitstekende wedstrijd speelde, eruit gestuurd met een gele kaart. Deze wedstrijd had alle kenmerken van een echte mooie finale! Pepijn scoorde het laatste doelpunt na een assist van Luuk 1-7.

Met chips, limonade en een mooie toespraak van de coaches en hoofdtrainer Remco Roman die ook was komen kijken, eindige deze grijze ochtend zeer feestelijk. JO13-2 is terecht winter kampioen. Met veel dank aan trainer Manolito, die al jaren met deze jongens elke week enthousiast op het veld staat. Op zaterdag 2 februari j.l. werden de mannen in de bestuurskamer van voetbalclub Blauw Zwart officieel nog eens in het zonnetje gezet. Nu op naar 3e klasse, een mooie maar ook pittige uitdaging voor de tweede helft van het seizoen.