zondag 24 maart 2019

S Sport

Toerclub De Kampioen in Lapland

Wassenaar - De buitenland tochten van Toerclub de kampioen vinden niet alleen plaats in warme oorden zoals Spanje of Frankrijk maar ook in het noorden van Europa en deze keer zelfs in Lapland. Een van de A rijders heeft daar een aantal schitterende fiets tochten gereden in de sneeuw op een zogenaamde fatbike. Dat is een Mountain bike met enorm dikke banden waarmee je door de sneeuw kunt ploegen. Zwaar was het wel want waar deze goed getrainde A rijder op de weg met gemak een kruissnelheid van tegen de 40 kilometer per uur aantikt, bleef hij bij de beklimming van de hoogste berg in Lapland volgens Strava steken op gemiddeld 4 kilometer per uur. Wij noemen dat een uitdaging.

U weet inmiddels: in de wintermaanden november t/m februari fietsen wij gewoon door. Zeker nu de februari maand is omgetoverd tot lente maand.
De weekendritten vanuit Wassenaar starten dan om 09.30 uur. Onder het motto: een uurtje fietsen, kopje koffie, uurtje terug wordt er tussen de 50 en 70 kilometer afgelegd.
De starttijden voor de ritten op dinsdag; woensdag en donderdag vanuit Voorschoten blijven ongewijzigd, maar ook hier wordt de ritlengte aangepast aan de weersomstandigheden en (op woensdag) aan het tijdstip van de invallende schemering.

Meer informatie vindt u op www.tcdekampioen.nl.