donderdag 22 augustus 2019

K Kunst & cultuur

Lezing in Warenar: dinsdag 12 maart: 'Georgia O'Keeffe', door James Russell

Wassenaar - Deze kleurrijke lezing verkent de relatie tussen de buitengewone Amerikaanse schilderes Georgia O'Keeffe (1887-1986) en een even opmerkelijke plaats: de schilderachtige staat New Mexico. Na voor het eerst in 1929 de kunstenaarskolonie Taos in de bergen te hebben bezocht, verhuisde ze na de Tweede Wereldoorlog permanent naar New Mexico. O'Keeffe schilderde constant. Ze was gefascineerd door de bergen en de woestijn, de adobe-kleurige kerken en de zon gebleekte botten maar vooral door het schitterende licht en de uitgestrekte luchten van de staat die ze het Land van Betovering noemen. Ze bleef een onverschrokken ontdekkingsreiziger die alleen het lege landschap inging in een gehavende, oude auto.

James Russel komt zelf ook al twintig jaar in New Mexico. Gebaseerd op zijn eigen ervaring van dit gebied en een archief van persoonlijke foto's en herinneringen, brengt deze lezing één van de grootste kunstenaressen van Amerika tot leven en één van mooiste gebieden van dit land.

James Russell is een onafhankelijke kunsthistoricus en curator, met een voorliefde voor Britse kunst en design uit de 20e eeuw. Hij geeft graag lezingen op gevarieerde locaties zoals in het V&A museum in Londen, bij The Arts Society, de Leeds Art Gallery als het Ways with Words Festival en Hatchards Bookshop.

Opmerking: de voertaal van de lezing is Engels.

De lezing is in het cultureel centrum De Warenar, Kerkstraat 75, 2242 HE Wassenaar. De zaal is open om 19.30. De lezing begint om 20.00. De entree bedraagt € 13,- (contant of een tikkie via de telefoon). Een lidmaatschap (8 lezingen, vrij toegang; en andere activiteiten) is € 65,- per jaar en voor een (echt)paar € 120,-. De website is: theartssocietythehague.org. Komt u op tijd want de (gratis) parkeergelegenheid is beperkt.

The Arts Society The Hague (hiervoor DFAS The Hague), is een onderdeel van de Britse The Arts Society. Deze vereniging, opgericht in 1965 in Engeland, heeft als doel de kennis over kunst te verspreiden, onder andere door middel van lezingen. Hiervoor worden experts op hun vakgebied uitgenodigd. The Arts Society heeft 90.000 leden verdeeld over 330 kringen in het Verenigd Koninkrijk, 10 in Europa en 27 in Australië.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief