zondag 31 mei 2020

S Sport

Graphic Square shirtsponsor LuWa-loop

Wassenaar - Remi Noordover, eigenaar van Graphic Square, heeft een fraai shirt ontworpen, speciaal voor de deelnemers aan de LuWa-loop. De passie voor het hardlopen en zijn sympathie voor Run for Rio hebben Remi doen besluiten om de gehele shirtsponsoring voor rekening van zijn bedrijf Graphic Square te laten komen. Afgelopen zondag hebben een aantal van de deelnemers aan de Luwa-loop tijdens de Voorschotenloop het shirt al aangetrokken. Er zullen nog vele kilometers training volgen in deze mooie shirts, voordat de lopers op 31 mei hardlopend uit Luxemburg vertrekken.

De LuWa-loop en de route is bedacht door de hardlopers van de Stichting Run for Rio. Eerder liepen deze lopers de Elfstedenloop. Daarna volgde het rondje IJsselmeer. En nu volgt er een estafetteloop van Luxemburg naar Wassenaar. Een afstand van ongeveer 400 km. Het begint met een paar stevige klimmetjes in Luxemburg. Dan volgt een glooiend landschap via de Vennbahnroute door België en door Duitsland tot in Aken. Na het mooie Zuid-Limburg volgen de lopers de Zuid-Willemsvaart tot in Den Bosch. Het land van Maas en Waal wordt doorkruist. Bruggen en veerpontjes worden benut om verschillende rivieren over te steken. Het Groene Hart en de Randstad leiden de lopers naar Wassenaar, waar zij op 1 juni rond 16.00 uur verwachten te finishen.

Met een gemiddelde van ruim 11 km per uur wordt 34 uur non-stop gelopen en gefietst. Waarom gefietst? Een groep bestaat uit 6 lopers, waarvan 1 loper 10 minuten hardloopt en begeleid wordt door 5 fietsers. Na 10 minuten wisselt de loper met een fietser. Na een uur staat de volgende groep van 6 lopers klaar om het stokje over te nemen. Gedurende de nacht loopt een groep van 6 lopers 3 uur achtereen, zodat de andere lopers wat kunnen rusten. En als de adrenaline niet te hoog is, dan slaap je ook nog even. De hardlopers worden begeleid door een enthousiaste groep van chauffeurs en catering.

En het zijn vooral de kansarme kinderen in Oeganda die zorgen voor de enorme motivatie van de hardlopers. Juist die kinderen vormen de verbindende schakel. Want naast alle training gaan hardlopers en begeleiding op zoek naar sponsors. Voor slechts 10 euro sponsort u al één kilometer. Run for Rio ondersteunt kansarme kinderen met huisvesting en scholing. DOE OOK MEE, HELP DE STRAATKINDEREN van Oeganda en stort uw bijdrage op NL21INGB0000193157 of NL57RABO0368010724 t.n.v. Run for Rio o.v.v. LuWa-loop.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief