Blauw-Zwart snoept punt af van Lugdunum

19 maart 20192 minute read

Wassenaar – Een stormachtige wind stond in de Leidse Kikkerpolder goed voetbal in de weg. Het kunstgrasveld lag er keurig bij en de temperatuur om te voetballen was best wel goed. Dan is aan de spelers van Legerberg Verhuisgroep de taak om, ondanks de storm, te komen tot aanvaardbaar voetbal: Proberen over de grond te spelen en met snelle combinaties de tegenstander onder druk te zetten. Blauw-Zwart had het meeste balbezit maar, zoals altijd blijven de counters van de tegenstander gevaarlijk. Zo ook in deze wedstrijd, waar al na tien minuten Lugdunum op 1-0 kwam te staan. Niet attent verdedigen kwam Blauw-Zwart duur te staan. Even later moest onze keeper al zijn kwaliteiten tonen om een tot drie keer toe ingeschoten bal tegen te houden. De Blauwen namen het initiatief over en in de 24e minuut maakte de sterk spelende Dunke Lagerberg met een uitstekende kopbal de gelijkmaker: 1-1.

Na de rust kwam Bastiaan Hendriksen niet meer terug. Hij werd vervangen door Ime Raaphorst.
Het spel werd er niet beter op en er werd door de thuisclub soms meer op de man dan op de bal gespeeld, hetgeen de stemming in het veld er niet beter op maakte. Nick Laponder kwam nog in het veld voor de moegestreden Ilias Assaban, maar buiten de gezelligheid van de Leidse supporters was er niet veel meer te beleven en zochten de meeste mensen de kantine of de auto naar huis op.
Al met al een zeer matige wedstrijd van de Lagerberg Verhuisgroep formatie. Hopelijk krijgen we a.s. zaterdag tegen Sporting Leiden in Leiden een meer aantrekkelijke wedstrijd te zien.