dinsdag 13 april 2021

E Events

Opstandi(n)g (1/3)

Op zondag 21 april staat er een geweldige paasgezinsdienst gepland in de Evangeliegemeente Wassenaar, met als thema ´Opstandi(n)g´. De komende weken tot Pasen wordt er elke week een interview gehouden met een van onze leden.

Het eerste interview wordt gehouden met Maggie Westera.

Even voorstellen
Ik ben Maggie Westera, ik kom uit Engeland en woon sinds 1992 in Wassenaar. Ik werk als vertaler bij de Universiteit van Amsterdam.

Wat betekent Pasen voor jou?
We zitten nu in de 40 dagentijd, de periode voor Pasen. Deze tijd is voor mij heel belangrijk. Het is tegenwoordig trendy om over mindfulness te praten, maar de kerk is deze trend al honderden jaren voor. Tijdens de 40 dagentijd, ook wel vastentijd, geef je bepaalde dingen tijdelijk op. Bijvoorbeeld door 40 dagen geen social media te gebruiken of je laat bepaald eten staan. Wij doen dat om ons meer bewust te zijn van wie Jezus voor ons is.
Ik vind het mooi dat deze vastentijd in de lente is. Dan hebben we net de winter doorleefd, een tijd waarin alles dood lijkt te zijn en dan zie je dat in de lente alles weer gaat uitlopen. Alles wordt weer groen. Zo kan het ook in ons geloof zijn, alsof het lijkt dat er niets gebeurt. Als we dan tijd nemen om te overdenken wat God is ons leven doet, dan zien we dat God in ons werkt en er nieuw leven komt. Met Pasen vieren we dat. Want zonder de dood van Christus, was er geen opstanding.

Het thema van de Paasgezinsdienst is ´Opstandi(n)g´. Waar moet je dan aan denken?
Ik denk dat Jezus altijd een beetje rebels was. Hij rebelleerde tegen de religie en ik denk dat wij dat ook mogen doen. We hoeven niet te doen wat mensen van ons vragen, maar wat God van ons vraagt en dat kan soms iets heel anders zijn. Soms moet je tegendraads zijn, dan moet je dat visje zijn die de andere richting op zwemt. Dit kun zien als opstandig zijn. En we kunnen opstandig zijn, door de kracht van de opstanding van Jezus.

Wat wil je lezer meegeven?
Neem de tijd om stil te staan, te kijken naar alles wat uitloopt in de natuur en bedenk wie de Schepper van dat alles is. Al lijken de tijden soms zo donker, er komt altijd weer nieuw leven. Dat is het teken van Gods liefde.