woensdag 19 juni 2019

S Sport

Mix 2 Wassenaarse Volleybal Vereniging op weg naar het Kampioenschap?

Door het uitstekende resultaat van vrijdag 5 april, 2-2 tegen de als 3 op de ranglijst staande mix 2 team van Aspasia kan de WVV mix 2 het kampioenschap nauwelijks meer ontgaan.

Uitsluitend indien WVV wedstrijdpunten in mindering zou worden gebracht bestaat er de theoretisch mogelijkheid dat het kampioenschap ontglipt. Feitelijk komt het erop neer dat het voldoende is om de wedstrijd van vrijdag 12 april sportief uit te spelen.

De wedstrijd tegen Aspasia kenmerkte zich in een hevig onderlinge maar bovenal sportieve strijd met lange en inspannende rally’s. Op zich qua volleybal voor beide teams een heerlijke wedstrijd. Nadelig voor WVV was echter dat zij moesten opboksen tegen een Aspasia met 2 dames en 4 heren waar WVV zelf met 3 dames en 3 heren speelden. Toch een aanmerkelijk verschil. Gewapend met een gezonde dosis inzet en geestdrift behield WVV vanaf de start in set één tot 21-17 een kleine voorsprong. Aspasia vocht duidelijk voor haar laatste kans en putte uit een op dat moment genomen time out de nodige kracht. Hun achterstand was plots bij 23-23 teniet gedaan. In de vervolgens bij een dergelijke stand traditioneel zinderende spanning was het WVV die daar het beste mee om wist te gaan. Setwinst met 26-24.

Set 2 verliep voor de WVV-ers daarna zeer voorspoedig. Alle teamleden, geen één uitgezonderd, speelde naar zijn of haar vermogen. Het was echter WVV-er Jan Willem van Reeuwijk die met machtige smashes het verschil maakte. De ballen vlogen Aspasia van alle kanten om de oren. Via 12-6 een 25-17 set winst. Zo !! leken de WVV-ers te denken, 2-0 vóór we blijven ongeslagen. WVV draaide de inzet een tandje terug. Nog wel genoeg om Aspasia tot 16-16 bij te blijven. Aspasia zag echter kans om via wat slinks geplaatste ballen de set te pakken 18-25. Oeps WVV kreeg plots geen vat meer op het gegroeide spel van Aspasia. 4-11 en 15-22 achter. WVV kwam nog wel tot 19 punten. Aspasia had echter haar slag al eerder geslagen,19-25. Aanvoerder WVV was echter meer dan trots op zijn medespelers de nummer 3 op de ranglijst was op de ranglijst geen stap dichter bijgekomen.

Zelf ook volleyballen? Kom op de woensdagavond naar de sporthal. Wij trainen vanaf 20:15 uur en je kan direct meedoen. Info nodig? Bel secretaris Jeanne Taal 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl

Foto:  Marjanne van der Velde

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief