Het herenteam van de Wassenaarse Volleybal Vereniging speelde een volwaardige competitie.

18 april 20193 minute read

Het heren 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging was in aanvang heer en meester in het veld tegen VV Delta uit Delft, dat zij in haar laatste wedstrijd van dit seizoen ontmoette.

Direct in set 1 wist zij de Delftenaren flink onder druk te zetten. Door goed positiespel werd de stand naar 17-7 getild. Delta wist de achterstand nog wel tot 15-12 te verkleinen. De WVV-ers echter beten zich vast en mede door Timmo van de Kleij, die zowel aanvallend als verdedigend zijn mannetje stond, trokken zij de set met 25-17 naar zich toe.
Set 2 begon aanvankelijk op dezelfde wijze. WVV bouwde met 14-9 een leuke voorsprong op. Delta daarentegen kwam steeds beter in haar spel. Langzaam maar zeker kwam zij terug en bij 24-24 was de stand weer gelijk. Juist op dat moment stonden de WVV-ers op en scoorden zij warempel de belangrijkste punten. Setwinst met 26-24. Bij de acceptabel stand van 13-14 in Set 3 kwam het keerpunt. Een gemeen dwarrelende bal van Delta viel tot verbazing van WVV nog in de uiterste hoek van het veld, 13-15. Gesterkt door dit fortuin stoof Delta door naar 15-25. Delta had het plots te pakken. Wist veelvuldig met prikballen de gaten in het midden van het veld bij WVV te vinden en won zodoende de 4e set met 18-25. Oeff 2-2 in de toppoule. Er volgt dan een 5e set want er moet een winnaar komen!! En dan ja, jammer maar helaas, had WVV geen weerwoord op het steeds beter spelend Delta. Veelvuldig werden de krachtige smashes van zowel Kilian v.d. Kleij als Mathieu Prins vakkundig door Delta afgeblokt. En zo eindigde deze set in een onverwachte 5-15. Al met al een 2-3 nederlaag voor de WVV-ers. Twee punten dat wel, maar, gelet op de winst in de eerste twee sets, was er (terecht) op meer gerekend.

Ook voor het Herenteam zit het seizoen er dus op. De resultaten mogen er best zijn. Met 26 punten uit 14 wedstrijden eindigden zij op de zesde plaats. Dat had met wat meer geluk ook de vierde plek kunnen zijn. Maar de progressie is aanzienlijk. Met veel trainen kan dit team een belangrijke rol in de toppoule blijven spelen. Zij zijn (zie foto) aanvoerder Erik Gijsbers, Frank Hochmuth, Hans, Kilian en Timo van der Kleij, Philippe Laget, Alex Mayer en Mathieu Prins.

Wie wil dit prima herenteam versterken? Kom naar de Wassenaarse Volleybal Vereniging en train op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur mee. Dat kan tot eind mei. Nadere info bij secretaris Jeanne Taal, 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Ger van Weerlee/Jan Rijskamp