maandag 27 mei 2019

A Algemeen

5 mei Bevrijdingsvuur naar Wassenaar

In Nederland herdenken wij op 4 mei de militaire en burgerslachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog en latere missies van Nederlandse militairen. Het is en blijft belangrijk om hierbij stil te blijven staan.


In Wageningen, Stad der Bevrijding, markeert de Bevrijdingsvuurceremonie de overgang van herdenken op 4 mei naar de viering van de bevrijding op 5 mei. Precies om middernacht wordt het Bevrijdingsvuur op het 5 Mei plein ontstoken. Daarop volgt de Nationale Bevrijdingsvuurestafette: lopers groepen vanuit vele gemeenten ontvangen het Bevrijdingsvuur en brengen dat in estafette elk naar hun eigen gemeente.

De Wassenaarse Oranje Vereniging ‘Koningin Wilhelmina’ organiseert samen met de Loopgroep de Wassenaarse Slag en de stichting Bijbus het ophalen van het bevrijdingsvuur uit Wageningen.
Dit bevrijdingsvuur wordt hardlopend naar de Berkhei (marktterrein) in Wassenaar gebracht.
De aankomst van de lopers in Wassenaar is op zondag 5 mei 2019 rond 11:00 uur. De lopers worden onthaald door burgemeester, de heer Frank Koen, de voorzitter van de Oranjevereniging en overige belangstellenden uit Wassenaar.

De route van de lopers is vanaf de Papelaan door de Erik Hazelhoff Roelfzema fietstunnel, langs de Lus, de van Zuylen van Nijeveltstraat, van Oldenbarneveltweg, de lange Kerkdam, de Langstraat het Plein en de Berkheistraat.

Dit jaar is er geen optocht van oude legervoertuigen, er zijn wel vele activiteiten op de Berkheistraat onder andere een kofferbakverkoop en muziek.

kofferbak

 

 

Advertorial

Monuta 500px

Bijzonder afscheid regelen?

Het voorbereiden van een uitvaart is een emotioneel traject. In een relatief korte tijd moet er veel geregeld worden. Een periode waarin eigenlijk tijd en aandacht voor het verlies centraal moet staan. Bij Monuta proberen we het traject zo prettig en waardig mogelijk te laten verlopen. Met onze jarenlange ervaring helpen wij u graag in deze moeilijke periode. We nemen u de zorg uit handen, zodat u rustig afscheid kunt nemen. Lees meer.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief