dinsdag 26 oktober 2021

S Sport

Blauw-Zwart gaat weer internationaal

Het is bijna weer zover. Op 8 en 9 juni wordt voorde 33e keer het Blauw-Zwart Intetnationaal O15 toernooi gespeeld.
Voetballertjes uit Denemarken, Duitsland, Engeland en Nederland gaan met elkaar de strijd aan om die enorm grote wisselbokaal in de wacht te slepen. Vele van hen zullen op Blauw-Zwart blijven overnachten, waardoor er op De Schulpwei weer een gezellige voetbalcamping verrijst.

De organisatie is al bijna een jaar in touw om het toernooi zoals altijd weer gladjes te laten verlopen. Het begint met het uitnodigen van de clubs. Er zijn ruim 700 verenigingen aangeschreven om uiteindelijk 20 deelnemers te krijgen. En dan moeten de ruim 350 voetballers en begeleiders natuurlijk ook eten en drinken, de EHBO moet aanwezig zijn, er zijn extra sanitaire voorzieningen nodig, de kantine moet bemand worden, er zijn scheidsrechters nodig, er zijn wedstrijdschema’s gemaakt, er moeten programmaboekjes gedrukt worden, er zijn limonadeschenkers nodig, er dient een nachtbewaking gereld te worden, er moeten sponsoren gezocht worden, de kleedkamers dienen in tip-top conditie te zijn en datzelfde geldt uiteraard voor de velden. Kortom, er is in die 10 maanden door de 10 O15-commissieleden wekelijks vele uren besteed om dit allemaal voor elkaar te krijgen.

De deelnemende verenigingen zijn FC Oeding en SV Horst Emscher uit Duitsland, Darlington FC (Engeland), Varde IF (Denemarken) en uit ons eigen Nederland FC Castricum, BSM, Kagia, VSV IJmuiden, WV-HDEW, NSV, vv Bavel, Excelsior Rotterdam, Voorschoten ’97 vv ’t Goy, vv Kloetinge en Blauw-Zwart.
Bekerhouder Kloetinge zal vol aan de bak moeten om de 1e plaats van vorig jaar te verdedigen. Wie zijn de kanshebbers? Volgens de kenners (en dat zijn er vele) behoren Darlington, Kloetinge, Oeding en Excelsior tot de favorieten. Of wordt het dit jaar een onverwachte outsider? Het komend weekend zal het ons leren.

Wilt u een paar spannende potjes jeugdvoetbal zien, komt dan op 8 en 9 juni naar De Schulpwei en geniet van de vedetten van de toekomst.