vrijdag 30 juli 2021

A Algemeen

College van Wassenaar brengt werkbezoek aan informatiecentrum RijnlandRoute

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Wassenaar brengt met enige regelmaat werkbezoeken aan organisaties en samenwerkingspartners in de gemeente Wassenaar. Op dinsdag 22 oktober heeft het college een bezoek gebracht aan het bezoekerscentrum van de RijnlandRoute, nabij recreatiegebied Vlietland.

De RijnlandRoute betreft de nieuwe wegverbinding van Katwijk, via de A44, naar de A4 bij Leiden. Medio 2019 werd middels een tunnelboormachine gestart met het boren van de circa 2,5 kilometer lange tunnel en de verwachting is dat de Rijnlandroute in 2022 gereed zal zijn. Het doel van dit project is onder andere bouwen aan economische versterking van de regio en het investeren in de bereikbaarheid van het gebied. In het informatiecentrum komt alle informatie over het project samen. Twee van de drie projecten binnen de RijnlandRoute zijn inmiddels in uitvoering, te weten het project N434/A44/A4, waar de geboorde tunnel onderdeel van uit maakt, en het project N206 Tjalmaweg.

Verbetering mobiliteit
Medewerkers van het project gaven het college uitleg over de bouwmethoden, de techniek en innovaties en over de wijze waarop het project de mobiliteit in de regio zal verbeteren. Het is de verwachting dat de Rijnland Route in eerste instantie verlichting zal brengen op de N44 door Wassenaar. Een oplossing voor de toenemende verkeersdrukte op de N44/Rijksstraatweg blijft echter een onderwerp dat hoog op de agenda staat van dit college. Aan het einde van het werkbezoek bezocht het college ook het uitkijkpunt naast het informatiecentrum. Van daar uit kon naast het prachtige uitzicht, ook de startschacht bekeken worden. Het informatiecentrum is op woensdag, vrijdag en zaterdag open voor publiek.

Foto:  v.l.n.r. Landschapdeskundige Fred Lansbergen, junior strategisch adviseur Laura Cappetti, junior strategisch adviseur Marlou Grobben, junior strategisch adviseur Rick van Verseveld, wethouder Hubert Schokker, wethouder Kees Wassenaar, burgemeester Leendert de Lange, wethouder Inge Zweerts de Jong, gemeentesecretaris Hélène Oppatja en wethouder Carolien Klaver.